Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Erasmus+ ne tik studijuoti, bet ir savanoriauti

2016-05-25

Šių metų gegužės 24 dieną nuo 12.00  iki 15.00 valandos Laisvės aikštėje vyko renginys, kurio tema ,,Būk Europos dalimi“, jį organizavo savanoriai iš įvairių Europos šalių (Ispanija, Prancūzija, Vokietija, Austrija, Italija), kurie darbuojasi Panevėžio ,,Šviesos“ specialiojo ugdymo centre ir Panevėžio jaunuolių dienos centre. Besidomintys kitų šalių kultūra, kalba, virtuve, muzika bei Europos savanorių tarnybą galėjo gyvai pabendrauti su savanoriais ir paragauti tradicinių šalies patiekalų.

Stende savo šalį pristatė Panevėžio kolegijoje pagal Erasmus+ programą studijuojantis studentas iš Ankaros universiteto – Oğuzhan Dalmaz. Jis besidominčius vaišino tradiciniais turkiškais patiekalais ir saldumynais. Norintys galėjo sudalyvauti viktorinoje apie šalį, kurios metu nugalėtojams atiteko prizai: turkiška kava ir magnetai iš jo gimtojo miesto Kumluca, Antalijos regione.

Erasmus+ metu galima savanoriauti, dalyvauti studijų mainuose ar vykdyti projektą. Tai puiki proga praturtinti savo žinių bagažą bei įgyti patirties.

Galimi darbdaviai: