Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Šypsena – sveiko žmogaus požymis

2016-10-25

Panevėžio kolegija – visuomenės švietimo lyderė

Panevėžio kolegijos Biomedicinos mokslų fakultetas vykdo sveikatinimo projektą „Išlaisvink savo šypseną“, skirtą Panevėžio Jaunuolių dienos centro lankytojams, finansuojamą Panevėžio m. savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšomis. Projekto tikslas – gerinti burnos sveikatą, mažinti dantų priežiūros baimę. Projekto koordinatorė lektorė L. Klokmanienė spalio 4 d. susitiko su JDC lankytojų tėvais ir globėjais ir pristatė projektą. Lektorė R. Adomaitienė papasakojo susirinkusiems klausytojams apie dantų valymo svarbą bei kaip parinkti tinkamas burnos priežiūros priemones, jas naudoti.

Vėliau į projekto veiklas buvo įtraukti ir studentai. Trečio kurso socialinio darbo ir burnos higienos studijų programų studentai mokė centro lankytojus dantų valymo, aiškinosi apie dantų ligas bei šypsenos svarbą žmogaus gyvenimui. Jordan firmos atstovų dovanotais dantų šepetėliais išvalė centro lankytojams dantis bei palinkėjo, kad jie ir patys nepamirštų ir kruopščiau tai atliktų kasdieną.

O spalio 19 d. Jaunuolių dienos centro lankytojai atvyko į Panevėžio kolegijos Praktinio mokymo centro burnos priežiūros laboratoriją, kurioje burnos higienos ir socialinio darbo specialybių studentų padrąsinti buvo supažindinti su odontologijos kabineto įranga, galėjo išbandyti kaip ji veikia. Jaunuoliams buvo pakartotos dantų valymo žinios, jie patys bandė pritaikyti dantų priežiūros priemones, matavosi asmenines apsaugos priemones, naudojamas odontologijos kabinete.

Tikimės ši veikla sumažino apsilankymo odontologijos kabinete baimę, nes buvo atsakyta į daugelį klausimų, išbandyta įranga. Dabar jaunuolių laukia paskutinis projekto etapas – pasidalinimas įspūdžiais, kuriuos turi nupiešti.

Galimi darbdaviai: