Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Intensyviai vykdomos projekto „INFOspec‘as: informatikos inžinerijos specialistų žinių perdavimas jaunimui“ veiklos

2016-11-02

 

 

 

2016 m. rugpjūčio mėn. 26 d. pasirašius sutartį tarp Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) ir Panevėžio kolegijos, dėl projekto „INFOspec‘as: informatikos inžinerijos specialistų žinių perdavimas jaunimui“ finansavimo, pradėtos intensyviai vykdyti projekte numatytos veiklos.

Pirmosios projekto veiklos buvo orientuotos į dialogą tarp Panevėžio miesto įmonių, vykdančių veiklą IT srityje, ir Panevėžio miesto ir rajono vyresniųjų klasių moksleivių. Spalio 24-26 dienomis pagal sudarytą grafiką Panevėžio kolegijoje bei Panevėžio miesto ir rajono mokyklose kartu su studentais bei įmonių atstovais Technologijos mokslų fakulteto dėstytojai: dr. J. Lieponienė, dr. S. Sinkevičius, A. Paukštienė, J. Paulavičienė, G. Bačkys, H. Sinickas, A. Valinskas vedė pamokas „PAMOKA KITAIP“. Pamokų metu dėstytojai vedė pamokas tokiomis temomis: „Partašyk SQL sakinį ir sužinok duomenų bazėje saugomą pamokos raktą“, „Dirbtinio intelekto ir vaizdų atpažinimo taikymas išplėstinei realybei kurti“, „Sumanioji matematika“ ir kt.

Spalio 27 d. siekiant lavinti moksleivių informacinį mąstymą buvo organizuojamas jaunimo informacinių gebėjimų konkursas „INFOspec‘as 2016“. Konkurse dalyvavo 56 gimnazistai ir profesinių mokyklų mokiniai. Susumavus konkurso rezultatus buvo apdovanotos 1-3 vietas užėmę komandos bei individualiais prizais pasveikinti asmenines prizines vietas užėmę mokiniai.

I-ąją vietą gimnazijų moksleivių komandų grupėje laimėjo Panevėžio rajono Velžio gimnazija;

II-ąją vietą gimnazijų moksleivių komandų grupėje laimėjo Panevėžio Vytauto Žemkalnio gimnazija;

III-ąją vietą gimnazijų moksleivių komandų grupėje laimėjo Panevėžio 5-osios gimnazijos II-oji komanda.

I-ąją vietą profesinio mokymo įstaigų mokinių komandų grupėje laimėjo VšĮ Panevėžio profesinio rengimo centras;

II-ąją vietą profesinio mokymo įstaigų mokinių komandų grupėje laimėjo Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės paslaugų ir verslo mokykla.

I-ąją vietą gimnazijų moksleivių sekcijoje  užėmė G. Šamšonas;

II-ąją vietą gimnazijų moksleivių sekcijoje  užėmė J. Žižiūnas;

III-ąją vietą gimnazijų moksleivių sekcijoje  užėmė R. Macilevičius;

IV-ąją vietą gimnazijų moksleivių sekcijoje  užėmė K. Sudeikis;

V-ąją vietą gimnazijų moksleivių sekcijoje  užėmė A. Kvedaraitė.

I-ąją vietą profesinio mokymo įstaigų mokinių sekcijoje užėmė J. Cibauskas;

II-ąją vietą profesinio mokymo įstaigų mokinių sekcijoje užėmė E. Matulis;

III-ąją vietą profesinio mokymo įstaigų mokinių sekcijoje užėmė Ž. Šukys.

Taip pat už puikų pasirodymą konkurse buvo apdovanoti M. Pašakarnis ir Ž. Vaiceckauskas.

Konkurso dalyviai džiaugėsi galimybe dalyvauti konkurse ir tikisi, kad šis konkursas taps tradiciniu Panevėžio kolegijos organizuojamu jaunimo informacinių gebėjimų konkursu.

Projekto renginių ciklas – moksleivių, studentų ir darbdavių susitikimai, moksleivių informacinių gebėjimų konkursas, informatikos mokytojų, IT krypties dėstytojų, darbdavių ir studentų mokslinė-praktinė konferencija, išvyka į  parodos „Interaktyvi Lietuva“ renginius suplanuotas taip, kad jaunimas suvoktų informatikos žinių naudą, pritaikomumą ir darbinės karjeros perspektyvas ir rinktųsi IT studijas.

Galimi darbdaviai: