Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegijos atstovai „European Petrha Cup“ čempionate

2017-10-24

Kineziterapijos studijų programos pirmininkė Laura Kyguolienė, pasinaudojusi Erasmus+ programa, kartu su trečio kurso kineziterapijos studentėmis (KTP-15) Eimante Račyte ir Aina Vengryte 2017 metų spalio 13-15 dienomis pirmą kartą dalyvavo tarptautiniame renginyje „European Petrha Cup“, kuris vyko Bordo mieste, Prancūzijoje. Šis renginys buvo skirtas kineziterapijos programos studentams, jame dalyvavo 40 studentų ir 15 dėstytojų iš 20 Europos šalių. Šio renginio/čempionato tikslas buvo įvertinti naujai sukurtą kompiuterinę programą, skirtą analizuoti klinikinius atvejus. Programa buvo sukurta norint palengvinti kineziterapijos studentų mokymosi procesą, analizuojant klinikinių atvejų ištyrimą bei vertinimą.
Diena prieš čempionatą Europos PETRHA taurei laimėti, studentams buvo paaiškinama, kaip dirbti šia programa. Čempionato metu dvidešimt komandų, sudarytų iš studentų, analizavo įvairius klinikinius atvejus.
Tuo tarpu dėstytojams buvo vedami apmokymai darbui su šia programa t. y. klinikinių atvejų sudarymo bei įkėlimo į programą principai, vertinimo kriterijai. Kadangi, programa buvo pateikta demo versija, studentai ir dėstytojai su programos kūrėjais diskutavo bei išsakė savo nuomonę apie programos privalumus bei trūkumus. Atsižvelgiant į išsakytas pastabas, ši kompiuterinė programa ateityje bus tobulinama.
Ir nors taurės parvežti nepavyko, kineziterapijos studijų programos pirmininkė Laura Kyguolienė su studentėmis Eimante Račyte ir Aina Vengryte dėkoja Panevėžio kolegijai, kad vieni iš pirmųjų išbandę ir įgijo patirties inovacijų rengimo srityje. Taip pat, galime pasidžiaugti puikiomis studentėmis, nes renginio organizatoriai atkreipė dėmesį į studenčių komandą už gerą rezultatą analizuojant klinikinius atvejus.

Galimi darbdaviai: