Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio PPAR ir Panevėžio kolegija pradėjo įgyventi daugiau nei 300 tūkst. eurų vertės projektą

2018-01-10

Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai (PPAR) kartu su partneriu – Panevėžio kolegija, pradėjo įgyvendinti projektą „Praktika – studijų kokybės garantas“, kuriam skirtas daugiau kaip 300 tūkst. eurų finansavimas iš ES struktūrinių fondų lėšų. Projekto trukmė 2 metai.

Bendro Panevėžio PPAR ir Panevėžio kolegijos projekto tikslas – didinti studentų praktikos, vienos pagrindinių studijų dalies, kokybę, kad studentai įgytų pačių naujausių praktinių žinių ir gebėjimų, padedančių pereiti iš švietimo į darbo rinką bei taip prisidėti prie aukštojo mokslo kokybės gerinimo.

Projekto metu net 700 Panevėžio kolegijos studentų atliks sumaniąją praktiką įvairiose Panevėžio regiono įmonėse ir organizacijose.

Pasak Panevėžio kolegijos direktoriaus dr. Gedimino Sargūno, norint parengti gerą specialistą visada reikia pasistengti. „Stengtis turi visi – švietimo įstaiga, darbdaviai ir praktikų vadovai. Mokydamiesi visi drauge galėsime išugdyti reikiamos kompetencijos darbuotoją, galintį sėkmingai integruotis į darbo rinką ir įveikti iššūkius“, – teigė Panevėžio kolegijos vadovas.

Projekto „Praktika – studijų kokybės garantas“ metu bus organizuoti specialūs mokymai Panevėžio kolegijos dėstytojams, praktikų vadovams bei įmonių ir organizacijų mentoriams.

Projekto metu studentai, prižiūrimi mentorių, atliks sumaniąją praktiką įmonėje. Itin svarbu, kad studentas būtų įtrauktas į organizacijos veiklą ir dalyvautų jos procesuose.

„Be mentoriaus – tai sunku būtų įsivaizduoti, – sako Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius Visvaldas Matkevičius. – Mes visi kažkada pradėjome savo darbinę veiklą ir suprantame, kad jaunam specialistui labai reikia patyrusio darbuotojo, vadovo pagalbos. Todėl ir sumanėme šį projektą ir tikimės, kad jo metu atsiradusi kitokia studentų praktikų atlikimo sistema bus tęsiama ir organizacijos iš šios patirties turės reikšmingos naudos“.

Galimi darbdaviai: