Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegijoje – diplomų įteikimo šventė

2018-01-29

Sausio 26 d. Panevėžio kolegijoje vyko iškilminga diplomų įteikimo šventė, kurios metu profesinio bakalauro diplomai įteikti 29 studijų programos „Bendrosios praktikos slauga“ absolventėms. Į įspūdingą studijų rezultatus apvainikuojantį renginį kolegijos Aktų salėje susirinko per 200 dalyvių – absolventų, jų artimųjų, akademinės bendruomenės narių bei garbingų svečių. Šiais metais mokslus baigusieji yra atkurtos Lietuvos šimtmečio absolventai ir jų studijų baigimo diplomus puošia specialiai šiai progai sukurtas atminimo ženklas.

Panevėžio kolegijos direktorius dr. Gediminas Sargūnas sveikindamas absolventus pasidžiaugė, kad per 15 kolegijos gyvavimo metų iš viso parengta beveik 600 bendrosios praktikos slaugytojų, kurie sėkmingai įsiliejo į šalies darbo rinką. „Šiandien visos kolegijos bendruomenės ir socialinių partnerių pastangų dėka sukurtas tvirtas pagrindas 29 diplomuotoms bendrosios praktikos slaugos specialistėms žengti savarankiško gyvenimo keliu. Be galo džiaugiuosi, kad jūs ryžtingai ir su išskirtiniu atsidavimu siekėte savo tikslo. Net neabejoju, kad ateityje pateisinsite diplomuoto specialisto vardą“, – sveikindamas absolventes kalbėjo kolegijos direktorius.

Kolegijos vadovas išreiškė viltį ir paragino absolventes visada sugrįžti į savo Alma Mater, pasidalinti savo pasiekimais, tapti kolegijos ambasadorėmis, nešančiomis gerą žinią apie aukštąją mokyklą, kurioje studijuota trejus su puse metų.

Iškilmių metu įteiktos padėkos puikiais rezultatais studijas baigusioms absolventėms: Rūtai Dambrauskaitei, Nataljai Piskunovai, Linai Šaduikaitei. Taip pat padėka už nuoširdų atstovavimą studentams, aktyvų dalyvavimą kolegijos organizuojamuose renginiuose bei aktyvią veiklą studentų mokslinėje draugijoje įteikta grupės seniūnei Ivetai Čeputytei.

Panevėžio miesto mero pavaduotojas Petras Luomanas su ypatinga švente sveikindamas absolventes priminė, kad net gavus diplomą tobulėjimas nesibaigia. „Bendrosios praktikos slaugytojų misija išskirtinė: svarbiausia jūsų dėmesys ir tarnystė žmogui. Aš tikiu, kad jūsų šviečiančios akys slaugant sergančiuosius padės sveikti ir prisidės prie jūsų profesinės sėkmės“, – kalbėjo P. Luomanas.

VšĮ Respublikinės Panevėžio ligoninės slaugos administratorė Jolanta Gertienė linkėjo su išskirtiniu dėmesingumu padėti pacientams: rankų prisilietimais, ištartais žodžiais visada siekti sumažinti sergančiųjų skausmus. „Išlikite savimi kas benutiktų ir išsaugokite savo žmogiškąsias savybes, siekiant ateities tikslų“, – ragino J. Gertienė.

VšĮ Panevėžio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės direktorė Violeta Grigienė sveikinimo kalboje pabrėžė, kad absolventės pasirinko vieną atsakingiausių ir kilniausių profesijų. „Slaugos studijas renkasi tik atsidavę ir pasiaukojantys žmonės. Tik jūsų begalinis nuoširdumas, meilė, žinios, nuolatinis tobulėjimas leis pacientams pasveikti. Niekada nepamirškite savo kolegijos ir gimtojo miesto, kuriam reikia jūsų jaunatviško proto. Prisidėkite prie Panevėžio miesto gyventojų sveikatos gerinimo“, – kalbėjo ligoninės direktorė.

Biomedicinos mokslų fakulteto praktinio mokymo vadovei Vitalijai Rakauskienei įteikta padėka už begalinį atsidavimą rengiant bendrosios praktikos slaugos specialistes. Grupės seniūnė I. Čeputytė visų absolvenčių vardu padėkojo Panevėžio kolegijos bendruomenei, padėjusiai studentėms užaugti asmeninėje ir profesinėje srityse bei tapti bendrosios praktikos slaugos specialistėmis.

Po sveikinimų absolventėms įteikti didžiulį žinių ir įgūdžių kraitį liudijantys profesinio bakalauro diplomai. Su diplomais rankose absolventės iškilmingai ištarė XXI a. slaugytojo priesaikos žodžius.

Dar kartą sveikiname visas studijų programos „Bendrosios praktikos slauga“ absolventes. Linkime Jums visokeriopos asmeninės ir profesinės sėkmės!

Galimi darbdaviai: