Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

PRAKTINIS SEMINARAS BŪSIMIESIEMS BENDROSIOS PRAKTIKOS SLAUGYTOJAMS

2018-02-23

Biomedicinos mokslų fakultete būsimiesiems slaugytojams buvo organizuotas praktinis seminaras inkontinencijos (šlapimo nelaikymo) tema. Seminarą vedė VšĮ „Inkocentras“ direktorė Jurga Misevičienė ir „Tena“ produktų atstovė Lina Gužinskienė. Lektorės akcentavo, kad su šlapimo nelaikymo problema susiduria apie 300 000 gyventojų Lietuvoje. Ši problema paliečia ne tik pagyvenusius ir senus žmones, bet ir vaikus bei jaunimą.

Seminaro metu buvo nagrinėjamos šlapimo nelaikymo priežastys, tipai, laipsniai, gydymo būdai, profilaktika, inkontinencijos paplitimas, šiuo metu galiojanti slaugos priemonių kompensavimo tvarka.

Studentai galėjo praktiškai išbandyti ir įsitikinti inkontinencijai naudojamų priemonių naudingumu ir patikimumu. Buvo pristatyti naujausi  slaugos ir asmens higienos produktai.

Lektorės atsakė į studentų klausimus, konsultavo individualiai. Seminare dalyvavusiems studentams ir dėstytojams buvo padalinta informacinė medžiaga ir produktų pavyzdžiai. Ligonių slaugos kabinetas taip pat pasipildė informacine medžiaga, asmens higienos bei naujausių priemonių pavyzdžiais. Seminaro pabaigoje lektorės pateikė klausimus ir greičiausiai bei tiksliausiai į juos atsakiusiai studentei Aušrai Damanauskienei buvo įteikta asmeninė dovanėlė.

Galimi darbdaviai: