Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Eglė Rauduvytė, Artūras Levanas, Laurynas Saldys, KTP-14, Italija

2018-02-28

Eglė Rauduvytė, Artūras Levanas, Laurynas Saldys, KTP-14, Italija

Naudodamiesi ERASMUS+ programos galimybėmis pradėjome kelionę pasaulio ir naujo savęs pažinimo link. Mes turėjome unikalią galimybę pažinti tikrąją Italiją ir jos gyventojus.

Nemažai žmonių, ketinančių pasinaudoti ERASMUS+ programa, dažnai pritrūksta pasitikėjimo savimi ir bijo pasiryžti kelionei, nes nežino, kas jų laukia išvykus iš namų. Drąsiai galime teigti, kad sėdėti namuose nėra pati geriausia išeitis. Iškeliavus į Italiją patyrėme labai daug nuotykių ir pačių įvairiausių emocijų. Sukaupėme didelį bagažą pačių gražiausių prisiminimų, kurių tikrai nebūtų buvę, jei būtume pasilikę sėdėti namuose. Italija yra itin svetinga valstybė, o šios šalies žmonės užburia savo gera nuotaika ir pozityviomis emocijomis. Mums Italija asocijuojasi su meile. Iš kitos pusės skaitant žodį ,,Roma“, gauname žodį ,,Amor“, kuris reiškia žodį „meilė“.

Daugelis teigia, kad keliaudami į užsienį nori pamatyti pasaulį, susipažinti su nauja kultūra, tačiau mūsų nuomone, svarbiausia yra keliauti išsikėlus vieną pagrindinį tikslą – išlįsti iš mažos dėžės, kurioje mes mėgstame užsidaryti ir vadiname ją komforto zona. Išėjus iš komforto zonos atsiveria naujas, gražus pasaulis, o jį atskleisti, būtent, ir padeda ERASMUS+ programa.

Pabaigai norėtume pridurti, kad norint keliauti, patirti panašių neišdildomų įspūdžių, prireikia planavimo, kantrybės ir laiko, tačiau svarbiau už viską – gera kompanija, su kuria susitikus po kiek laiko bus galima prisiminti sudėtingiausius momentus ir nuoširdžiai pasijuokti. Juk apie tai, kas nutiko Italijoje, niekas kitas nežino… tik MES.

Galimi darbdaviai: