Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegijos Burnos priežiūros laboratorijoje vyko atvirų durų diena

2018-03-21

Pasaulio odontologų federacija (FDI) nuo 2014 metų kasmet kovo 20-ąją kviečia odontologų bendruomenę ir būsimuosius burnos priežiūros specialistus minėti Pasaulinę burnos sveikatos dieną ir atkreipti dėmesį į vaikų ir suaugusiųjų burnos sveikatos išsaugojimą. Šių metų dienos šūkis – Ištark „a-a-a”: pagalvok apie burną, pagalvok apie sveikatą. Dalyviai buvo kviečiami kalbėti ne tik apie dantų priežiūrą, bet ir atkreipti dėmesį į burnos ir kūno sveikatos ryšį.

Panevėžio kolegijos Burnos higienos studijų programos studentai prisijungė prie šios dienos paminėjimo ir organizavo Atvirų durų dieną Burnos priežiūros laboratorijoje. Būsimieji burnos higienistai ir patys mokėsi naujų, su burnos sveikatos išsaugojimu susijusių dalykų. Studentams burnos priežiūros priemones pristatė ir suteikė galimybę jas išbandyti Philips Sonicare ir Curaprox produktų atstovai. Į laboratoriją atvyko vaikai iš Panevėžio m. Vilties progimnazijos, lopšelio darželio „Jūratė” bei Panevėžio raj. Pažagienių mokyklos darželio. Pirmo kurso būsimieji burnos higienistai, vadovaujami dėstytojos Jolitos Masevič, vedė vaikams užsiėmimus apie burnos ir dantų sveikatos svarbą, pasakojo, kaip pasirinkti maisto produktus, kurie užtikrina sveiką šypseną ir gerą savijautą. Vaikai laboratorijoje susipažino su odontologijos kabineto įranga, instrumentais, pasėdėjo ne tik paciento, bet ir gydytojo kėdėje, išbandė Philips Sonicare vaikiškus dantų šepetėlius, kuriais išsivalė dantis.

Tiems lankytojams, kurie nedrįso užsukti į Burnos priežiūros laboratoriją vyko konsultacijos Kolegijos pirmojo aukšto foje. Pirmo ir antro kurso studentai aiškino apie burnos higienisto atliekamą veiklą, demonstravo dantų priežiūros priemones, kvietė dalyvauti viktorinoje ir atsakyti į klausimus apie burnos sveikatos išsaugojimą. Renginio dalyviai gavo dovanų burnos priežiūros priemonių mėginių, informacinių leidinių, kuriuos skyrė TePe, Gum, Jordan, GSK, Philips Sonicare atstovai. Dėkojame rėmėjams, kurie mūsų šventę padarė dar linksmesnę ir nuspalvino įvairiomis spalvomis.

Džiaugiamės bendradarbiavimu su Lietuvos burnos higienistų draugija, kuri pagamino plakatų apie burnos priežiūrą.

Tikimės, kad Pasaulinės burnos sveikatos dienos dalyviai liko patenkinti renginiu ir įgytomis žiniomis, o studentai nauja patirtimi.

 

Galimi darbdaviai: