Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Interviu ciklas „Panevėžio kolegijos veidai“. Studentė Gabija Dubauskaitė: „Panevėžio kolegijoje sudaromos sąlygos saviraiškai ir tobulėjimui“

2018-04-18

Tęsiame interviu ciklą „Panevėžio kolegijos veidai“ ir kalbiname Gabiją Dubauskaitę – studijų programos „Buhalterinė apskaita“ trečio kurso studentę.

Trumpai pristatyk save

Esu  Gabija Dubauskaitė, buhalterinės studijų programos 3 kurso studentė. Šiuo metu priklausau studentų atstovybei (PankoSA organizacijai), vienerius metus buvau šios organizacijos prezidente. Taip pat esu studentų mokslinės draugijos (SMD) narė, Panevėžio apskritojo stalo (PAS) kontrolės komisijos narė, lankau kolegijos teatro studiją. Esu baigusi muzikos mokyklą. Laisvu laiku savanoriauju organizuodama ir vesdama vaikų renginius.

Kas lėmė tavo pasirinkimą studijuoti Panevėžio kolegijoje?

Panevėžys – mano gimtasis miestas, esu šio miesto  patriotė. Todėl ir studijuoti norėjau čia. Panevėžio kolegijos siūlomų studijų programų sąraše radusi man artimą studijų programą, net nesuabejojau, kad turiu studijuoti šioje miesto aukštojoje mokykloje.

Kodėl pasirinkai buhalterinės apskaitos studijas? Galbūt kas nors paskatino būtent jas rinktis?

Visada buvo įdomu tai, kas susiję su finansais. Lėmė ir tai, kad šios profesijos atstovai visada bus paklausūs  darbo rinkoje, juolab, kad Panevėžys, tikiuosi, ateityje bus naujų galimybių miestu. Čia kuriasi vis daugiau naujų verslų, kuriems  reikia tikrai gerų šios profesijos atstovų. Tokius rengia Panevėžio kolegija. Svajoju sukurti savo verslą, todėl manau, kad šiai svajonei išsipildyti tokios studijos labai padės.

Daug dalyvauji studentų laisvalaikio užsiėmimuose kaip pavyksta išlaikyti pusiausvyrą tarp studijavimo ir ˮstudentavimo”?

Stengiuosi kuo daugiau įsitraukti į įvairią veiklą kolegijoje. Dalyvauju konkursuose, įvairiose akcijose, minėjimuose. Kai pakvietė neatsisakiau dalyvauti ir neseniai kolegijoje vykusiame A.Ramanausko-Vanago 100-mečio minėjime, kuriame kartu su kitomis teatro studijos narėmis skaičiau ištrauką iš A.Ramanausko-Vanago prisiminimų knygos „Partizanų gretose“. Įsimintinas tuomet buvo susitikimas ir bendravimas su Vanago dukra Auksute Ramanauskaite-Skokauskiene ir gautas jos autografas tėvo prisiminimų knygoje. Įsitraukimas į kolegijos popaskaitinę veiklą, dalyvavimas renginiuose man  yra ne mažiau svarbu nei paskaitos. Dalyvaudama įgijau labai daug bendravimo su žmonėmis, kalbėjimo prieš auditoriją patirties, išmokau spręsti ir greitai reaguoti į įvairias gyvenimiškas situacijas. Taip pat  jas valdyti, o, svarbiausia, sutikau daug naujų, nuostabių žmonių, kuriuos dabar galiu vadinti savo draugais.

Papasakok apie įdomiausią ar maloniausią nutikimą kolegijoje?

Įdomių ir malonių nutikimų būta tikrai nemažai. Įstrigo pirmas mano, kartu su kitais   PankoSA nariais suorganizuotas renginys BRAVO 2017, kur galėjome smagiai pasibūti su visa kolegijos bendruomene. Taip pat teatro studijos, kurioje dalyvauju, pirmo mano vaidinto spektaklio premjera. Tą dieną sunku pamiršti. Po spektaklio, dar nenulipę nuo scenos, jautėmės  ypač pakylėti: buvo tiek daug šypsenų, plojimų ir padėkų… Įsiminė kolegijos išvyka į Anykščius kartu su Erasmus+ studentais, Padėkos vakaras kolegijoje per kurį buvome  įvertinti už tegul ir mažus nuopelnus kolegijai. Na, ir žinoma, kartu su komanda  iškovota pirmoji vieta konkurse  „Pagauk verslo idėją“, kuriame ne tik galėjome pasidalinti savo idėja, bet ir turėjome progos išklausyti  jaunų verslininkų sėkmės istorijas. Tai ypač motyvuoja po studijų likti gyventi ir kurti gimtajame mieste.

Ar rekomenduotum studijas Panevėžio kolegijoje savo draugams ar artimiesiems?

Tikrai taip. Kolegijoje studentams skiriamas didelis dėmesys. Kolegija nėra didelė, bet būtent tai ir yra vienas iš jos privalumų. Dėstytojai studentams gali skirti daugiau dėmesio, ir padėti  geriau įsisavinti reikalingą informaciją. Čia dirbantys dėstytojai yra profesionalai ir puikūs pedagogai. Jie skatina ne tik studijuoti, bet ir dalyvauti renginiuose, aktyviai įsitraukti į kitokias kolegijos veiklas.  Taip pat ir  kolegijos administracija visada yra pasiruošusi padėti studentams. Čia sudaromos  sąlygos saviraiškai ir  tobulėjimui, organizuojamos kelionės į įmones, suteikiamos kokybiškos praktikos vietos. Panevėžio kolegija – tai kur kas daugiau negu vien mokymo ir mokymosi institucija. Raginu rinktis studijas būtent šioje aukštojoje mokykloje.

Galimi darbdaviai: