Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Respublikinė studentų tiriamųjų darbų konferencija „MOKSLO ŠAKNYS 2018“

2018-05-03

Panevėžio kolegijoje  2018 m. balandžio 26 d. vyko respublikinė studentų  tiriamųjų darbų konferencija „MOKSLO ŠAKNYS 2018“, į kurią susirinko120 dalyvių iš ne tik iš  Panevėžio kolegijos, bet ir iš kitų aukštųjų mokyklų:  Kauno,  Kauno technikos, Kolpingo kolegijų, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos, Kauno technologijos, Lietuvos sporto, Vytauto Didžiojo universitetų. Tai jau aštuntoji studentų konferencija, kurią organizuoja 2011 m. susibūrusi Panevėžio kolegijos Studentų mokslinė draugija (SMD). Plenarinį posėdį, kuriame buvo pristatyti 6 pranešimai,  moderavo SMD tarybos pirmininkas Gajus Šlenderis ir jo pavaduotoja Greta Pelegrimaitė. Studentai savo pranešimuose aptarė gyvenimo aktualijas, gilinosi į pasirinktos studijų krypties problematiką. Savo įžvalgomis apie Turkijos lyros vertės pokyčius pasidalino kolegijoje studijuojantys Erasmus studentai iš Turkijos Usak ir Ankara universitetų, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentai pristatė išmaniųjų technologijų plėtros poveikį studijų aplinkai, Vytauto Didžiojo universiteto studentė pasidalino patirtimi, sukaupta savanoriaujant jaunimo įkalinimo įstaigose.

Konferencijos metu pristatytas naujas konferencijos straipsnių rinkinio „MOKSLO ŠAKNYS 2018“ numeris, kuriame publikuoti 35 tiriamieji darbai. Panevėžio kolegijos socialiniai partneriai įsteigė prizus geriausių straipsnių autoriams. Panevėžio prekybos, pramonės, ir amatų rūmų generalinis direktorius Visvaldas Matkevičius įteikė apdovanojimus Rugilei Ivoškytei, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentei, už straipsnį „Klaipėdos ir Gdansko uostų konteinerių krovos tendencijas formuojančių veiksnių vertinimas“ bei Panevėžio kolegijos atstovams: Gajui Šlenderiui,  Informacinių sistemų studentui, už straipsnį „Panevėžio kolegijos studentų nuomonės apie kriptovaliutas tyrimas“ ir  Vestinai Tavoraitei, Logistikos vadybos studentei, už straipsnį „Uždarosios akcinės bendrovės „Jaukurai“ sandėliavimo sistemos tobulinimas“.

Panevėžio miesto savivaldybė apdovanojo Panevėžio kolegijos studentų darbus, kuriuose nagrinėjamos mūsų miestui aktualios temos. Prizai įteikti Socialinio darbo studentei Julijai Lukšytei, straipsnio  „Savarankiškumo ugdymas bendruomeniniuose vaikų globos namuose“ autorei;   Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo studentei Jurgitai Kairienei už straipsnį „Kaip atkurti pedagogo profesijos prestižą? Ikimokyklinio ugdymo studentų nuomonės tyrimas“ ir  Teisės studijų programos studentei  Alinai Buidovaitei – Gurklienei už straipsnį „Viešieji pirkimai: mažos vertės pirkimai  teoriniu ir praktiniu aspektu“  

Specialus odontologijos firmos „Philips Sonicare” prizas atiteko Deimantei Pilkauskaitei,  Panevėžio kolegijos Burnos higienos studentei, publikavusiai  straipsnįAsmeninių burnos priežiūros priemonių vartojimas“.

Po pietų darbas vyko 4-ose sekcijoje, kuriose buvo nagrinėjama specifinė įvairių studijų krypčių – biomedicinos diagnostikos, slaugos, burnos higienos, verslo, vadybos, inžinerijos ir informatikos mokslų, švietimo ir ugdymo, socialinio darbo, teisės – problematika. Kiekvienoje sekcijoje buvo pristatyta po 10-12 pranešimų. Aktyvios diskusijos vyko Kineziterapijos ir grožio terapijos studijų sekcijoje. Čia savo tiriamuosius darbus pristatė ir buvę kolegijos absolventai, Lietuvos sporto universiteto magistrantai Eigirdas Špokauskas ir Gintarė Vitkutė.

Panevėžio kolegijos Studentų mokslinė draugija (SMD) nuoširdžiai dėkoja visiems pranešimų ir straipsnių autoriams bei jų tiriamųjų darbų vadovams dėstytojams, mokslininkams už indėlį organizuojant respublikinę studentų konferenciją „MOKSLO ŠAKNYS 2018“, įgyjančią vis didesnį populiarumą tarp šalies aukštųjų mokyklų studentų.

Galimi darbdaviai: