Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Parodą Studijos 2019 aplankė virš 28 000 lankytojų

2019-02-14

Žinai, kas esi. Sužinok, kuo būsi – tokiu šūkiu 2019 metų vasario 7–9 dienomis lankytojus pasitiko 17-oji tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda STUDIJOS, kurią organizuoja LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su Lietuvos parodų ir kongresų centru LITEXPO. Per 3 dienas parodą aplankė virš 28 000 lankytojų, įvyko 125 renginiai. Parodos atidarymo renginyje dalyvavo Panevėžio kolegijos direktorius dr. Gediminas Sargūnas bei direktoriaus pavaduotoja studijoms dr. Daiva Beržinskienė-Juozainienė.

Kolegijos stendas sulaukė gausaus būrio lankytojų, besidominčių studijomis. Parodos lankytojai mūsų stende turėjo galimybę praktiškai susipažinti su Grožio terapijos specialybe. Šios programos studentės: trečiakursė Reda ir pirmakursė Kornelija konsultavo veido priežiūros klausimais bei atliko makiažus. Technologijos mokslų fakultetą atstovavo lektorė dr. Jurgita Lieponienė ir studijų programos „Informacijos sistemų kūrimas ir priežiūra“ pirmo kurso studentas Joelis. Naują studijų programą „Tarptautinis verslas“ parodoje pristatė šios programos pirmo kurso studentas Donatas ir Socialinų mokslų fakulteto lektorė dr. Diana Misevičienė.

Antrą parodos dieną studijų programas pristatė ir lankytojus kvietė dalyvauti klausimų loterijoje Biomedicinos mokslų fakulteto studijų programos „Socialinis darbas“ lektorė Aušra Maskaliovienė bei studentė Neda. Socialinių mokslų fakultetą atstovavo dekanė dr. Rasa Glinskienė, o apie inžinerinius bei informatikos mokslus lankytojams informaciją teikė fakulteto administratorė Jolanta Šilaikaitė bei studijų programos „Informacinės sistemos“ antro kurso studentas Gajus.

Parodos uždarymo dieną lankytojams buvo siūloma pasisverti „išmaniosiomis” kūno analizės svarstyklėmis bei sužinoti savo raumenų, vandens bei riebalų procentines išraiškas. Kineziterapeutams dėstantis lektorius Dainius Mikšys bei studentas Justas detaliai ir suprantamai mokiniams teikė rekomendacijas kaip turėti harmoningą kūną.  Apie statybos inžineriją su  būsimais lankytojais diskutavo trečio kurso studentė Greta, kuri jau dirba pagal studijuojamą specialybę, o Socialinių mokslų fakulteto studijų programas pristatė fakulteto atstovė, kolegijos Alumnietė Diana Vilkončiūtė.

Trys mokslo ir studijų parodos „Studijos 2019” dienos praėjo akimirksniu. Tikime, kad mokiniai, mokytojai gavo ne tik naudingos informacijos apie studijų programas, priėmimą ir karjeros galimybes, bet ir netradiciniu būdu – išbandydami praktines veiklas ir dalyvaudami viktorinoje – sužinojo, kaip gera gyventi Panevėžyje ir studijuoti Panevėžio kolegijoje.

Ačiū Kolegijos dėstytojams, studentams, darbuotojams už puikų kolegijos atstovavimą stende. Ačiū visiems parodos lankytojams.

Galimi darbdaviai: