Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Konkursas atskleidė studentų verslumą

2019-04-02

Kovo 28 d. įvyko Panevėžio kolegijos, VšĮ „Versli Lietuva“, Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų organizuotas verslo idėjų konkursas „Pagauk verslo idėją“. Dalyvauti verslo idėjos konkurse buvo kviečiami visi kūrybiški, iniciatyvūs ir turintys vertingų idėjų Panevėžio kolegijos studentai ir dėstytojai. Pateiktus verslo planus vertino verslo sektoriaus atstovai, todėl šis konkursas – puiki galimybė atskleisti savo verslumą ir idėjas.

Pirmoje renginio dalyje savo sėkmės istorijomis ir verslo kūrimo patirtimi dalinosi bei kolegijos studentus savo išskirtiniu pavyzdžiu įkvėpė verslo ekspertai. VšĮ „Versli Lietuva“ Panevėžio Spiečiaus koordinatorė Neringa Trinskienė kolegijos bendruomenei pristatė Verslios Lietuvos misiją – padėti konkurencingiems verslams kurtis ir plėstis Lietuvoje, eksportuoti teikiant  mokymų, konsultacijų ir verslo partnerių paieškos paslaugas naudojant efektyvią organizacijos struktūrą ir partnerių tinklą.

Panevėžyje įmonę įkūręs jaunas verslininkas, Panevėžio kolegijos absolventas, Tomas Morkūnas renginio dalyviams papasakojo apie savo įmonės – „Reklamos ateitis“, kurios pagrindinė veikla yra skaitmeninė rinkodara, įkūrimo bei plėtros procesus bei  pateikė tris pagrindinius žingsnius, kurie padeda pasiekti sėkmę.

Justinas Brikys – Panevėžio mechatronikos centro projektų vadovas savo motyvacinėje kalboje pristatė kuriamus produktus bei dalinosi mintimis, kad darni komanda gali pasiekti didelių rezultatų.

Almina Morkūnienė komiso ir renginių erdvės „Sesių palėpė“ įkūrėja pasidalino patirtimi, kaip Lietuvos paveldas ir kultūra gali tapti sėkmingo verslo pagrindu ir paneigė mitą, kad Panevėžys yra per mažas miestas sėkmingai vystyti verslą. Almina Morkūnienė pasakojo, kad keliaudami po pasaulį mes patys dažnai užmirštame ką turime Lietuvoje: keturis metų laikus, turime švarų vandenį,  natūralumą, tikrumą, ne tik miškuose, bet ir tradicijose ir tai verta palaikyti ir išsaugoti.

Antroje renginio dalyje vyko idėjų konkursas, kur dėl pagrindinio prizo varžėsi šešios Panevėžio kolegijos studentų ir dėstytojų komandos. Komandų verslo idėjos buvo labai įdomios: pristatyta platforma, skirta senjorams, besimėgaujantiems užtarnautu poilsiu; išmaniųjų jutiklių sistema, kuri padeda asmeniui sportuoti namuose; programėlė, kuri apjungia išlaidų maistui planavimą bei pasiūlo subalansuoto maisto meniu; mobili kabina mamoms, kurios augina kūdikius ir mažamečius vaikus; modulinių kubų, gaminamų iš gamybos ir brokuotų žaliavų pritaikymas naudojant lauko baldus; mokslinio raštingumo centras, kurio paskirtis – efektyvios studentų tarpusavio konsultacijos, rašant savarankiškus, kursinius, baigiamuosius darbus.

Studentų lygoje pirmąją vietą iškovojo komanda „PanKomanda“ (Vytautas ir Vaidotas Dagiai, Deimantas Gaidamavičius, Ignas Motuzas, komandos vadovas – dr. Evaldas Sapeliauskas). Konkurso komisijai ir žiūrovams nugalėtojų komanda pristatė modulinius kubus konstruojamus iš gamybos atliekų ir brokuotų dviračių detalių. Šie moduliniai kubai tinka projektuojant lauko baldus, žaidimų aikšteles vaikams, sodo įrenginius, darbastalius ir pan. Buvo pasiūlyti ne tik galutiniai sukonstruoti gaminiai, bet ir patys kubai kartu pateikiant idėjas, ką galima pasidaryti iš atitinkamo kiekio kubų (LEGO kaladėlių principu). Studentų lygos nugalėtojams atiteko 3000 Eur vertės verslo idėjos įgyvendinimo paketas (vieneriems metams kolegijoje suteikiamos patalpos verslo idėjos realizavimui su sparčiu interneto ryšiu, laidiniu telefonu ir apmokėtomis komunalinėmis paslaugomis, buhalterinės apskaitos debesų sistemos prenumerata dvejiems metams) bei išmanieji telefonai.

Dėstytojų lygoje verslo idėją pristatė komanda „PubMedas“ (Domilė Kupčiūnaitė, Ingrida Kupčiūnaitė, Vitalija Rakauskienė, Alina Kavaliauskienė). Jų idėja – mokslinio raštingumo centras, kurio paskirtis – efektyvios studentų tarpusavio konsultacijos rašant savarankiškus, kursinius, baigiamuosius darbus ir kt. pagal privalomus patvirtintus rašto darbų rengimo metodinius reikalavimus. Centro veikla yra konsultacijos apie rašto darbų pateikimą, o ne pačių darbų rašymas, t.y. tinkama darbo struktūra, įforminimas, kalbos taisyklingumas ir raštingumas, lentelių ir diagramų formatavimas. Dėstytojų lygos komandai buvo įteiktos atminimo dovanos.

Konkurso pabaigoje komisijos narys, Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius Visvaldas Matkevičius, pasidžiaugė, kad netrūko originalių, bet tuo pačiu ir realistiškų verslo idėjų. Konkurso organizatoriai tikisi, kad dalis idėjų bus sėkmingai įgyvendintos.

Galimi darbdaviai: