Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

INTERVIU CIKLAS „PANEVĖŽIO KOLEGIJOS VEIDAI“. STUDENTĖ REDA GRIGĖNĖ: „ČIA MAN BUVO SUTEIKTOS VISOS GALIMYBĖS MOKYTIS, ĮGYTI NAUJŲ ŽINIŲ IR SUSIRASTI DRAUGŲ“

2019-04-10

Interviu cikle „Panevėžio kolegijos veidai“ savo mintimis apie Panevėžį, studijas ir teatrą dalinasi Panevėžio kolegijos studijų programos „Grožio terapija“ studentė Reda Grigėnė.

 

Kodėl pasirinkai studijas Panevėžio kolegijoje?

 

Studijas Panevėžio kolegijoje pasirinkau atsitiktinai. Prieš pasirenkant studijas lankiausi mugėse, domėjausi įvairiomis specialybėmis visose Lietuvos aukštosiose mokyklose. Atėjus laikui pildyti prašymą dėl stojimo, vadovavausi nuojauta ir egzaminų rezultatais. O kai sužinojau, kad įstojau į Panevėžio kolegijos studijų programą „Grožio terapija“,  labai apsidžiaugiau.

 

Kokios yra studijos kolegijoje? Kas studijų metu labiausiai įsiminė ir patiko?

 

Studijos Panevėžio kolegijoje yra įdomios, įvairios ir aktyvios. Kadangi esu iš Kalvarijos (miestelis esantis Lenkijos pasienyje) visų pirma, susipažinau su Panevėžio miestu. Tai įgyvendinti man padėjo kolegijos organizuota ekskursija po miestą, studentai su kuriais susipažinau bendrabutyje bei teatro studija. Iš pradžių Panevėžio miestas man pasirodė svetimas ir šaltas, o panevėžiečių kalba – grubi. Dabar miestas jau tapo artimu, širdžiai mielu, o prie kalbos – pripratau. Juk dauguma studentų ir dėstytojų kalba panevėžietiškai! Tačiau tai nesutrukdė man mokytis iš daug patirties ir žinių turinčių dėstytojų, kurie geranoriškai atsakydavo į visus užduodamus klausimus. Paskaitos yra įdomios ir informatyvios. Studijuoti yra lengva, nes mano studijų grupė yra vieninga, dalinasi paskaitų medžiaga.

Mokykloje lankiau daug būrelių, nenorėjau to atsisakyti ir studijuodama. Kolegijoje atradau teatro studiją. Jau vaidinau dviejuose spektakliuose, tekstų skaitymuose. Čia susipažinau su nuostabiais žmonėmis, kuriuos galiu vadinti savo draugais. Iš teatro papuoliau ir į Panevėžio kolegijos studentų atstovybę PankoSA. Atstovybėje veiklos niekada nebus mažai: filmų vakarai, įvairios akcijos, pirmakursių krikštynos, studentų interesų atstovavimas Panevėžio jaunimo organizacijų sąjungoje „Apskritasis stalas“. Bet man labiausiai patinkantis PankoSA organizuojamas kasmetinis renginys – „Bravo“ apdovanojimai, nes į jį susirenka visa kolegijos bendruomenė ir buvę studentai. Mano nuomone, šis renginys yra labiausiai vienijantis Panevėžio kolegijos bendruomenę.

 

Kokie studijų metu įgyti įgūdžiai praverčia darbe, kurį šiuo metu dirbi/ kurį planuoji dirbti?

 

Iš studijų metu įgytų įgūdžiai išskirčiau šiuos: atpažinti odos problemas ir jas spręsti (kosmetinėmis priemonėmis ar aparatais), išmoktas klasikinis veido ir kūno masažai (jo elementus, esant reikalui, pritaikau kosmetinių procedūrų metu), manikiūro atlikimas, pasirinkti mano darbui tinkančias kosmetines priemones. Išmokau bendrauti su klientu, jį priimti, o po procedūros išleisti. Taip pat labai daug žinių gavau, kaip įsirengti savo patalpas, kokius reikalavimus turi atitikti, kas turi būti dezinfekuojama, o kas sterilizuojama, kaip tvarkyti dokumentus, įsirengiant savo grožio saloną. Iš veiklų, kuriose dalyvavau, įgavau organizacinės patirties, tapau drąsesne, labiau bendraujanti.

 

Ko palinkėtum studijas Panevėžio kolegijoje pasirinkusiam jaunimui?

 

Norėčiau palinkėti, kad kuo daugiau jaunimo įsitrauktų į Panevėžio kolegijos gyvenimą ir neribotų savęs vien studijomis. PankoSA, SMD, teatras – laukia Jūsų! Arba atraskite savo kelią, nes Panevėžio kolegijoje yra ką veikti.

 

Galimi darbdaviai: