Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Baigėsi 2-oji Matematikos mokykla

2019-05-02

2019 m. vasario-balandžio mėnesiais Panevėžio kolegija, gimnazistus norinčius geriau pasirengti matematikos valstybiniam brandos egzaminui, kvietė pakartoti ir pagilinti matematikos žinias Panevėžio kolegijos organizuojamoje „Matematikos mokykloje“. Tai jau antri metai iš eilės kai Panevėžio kolegija pasiūlė moksleiviams nemokamą pagalbą ruošiantis matematikos abitūros egzaminui. Užsiėmimus moksleiviams vedė Panevėžio kolegijos Socialinių mokslų fakulteto lektorė Reda Jonušauskienė.

Užsiėmimuose dalyvavo mokiniai iš Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazijos, Panevėžio Juozo Miltinio gimnazijos, Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijos, Panevėžio 5-osios gimnazijos, Panevėžio Vytauto Žemkalnio gimnazijos, Panevėžio „Minties“ gimnazijos, Panevėžio r. Velžio gimnazijos, Panevėžio r. Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazijos, Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos, Biržų r. Vabalninko Balio Sruogos gimnazijos.

Balandžio 30 d. abiturientai dalyvavo paskutiniame  Panevėžio kolegijos organizuotos „Matematikos mokyklos“ užsiėmime. Džiugu, kad apibendrindami tris mėnesius vykusius užsiėmimus abiturientai teigė, kad Kolegijos atmosfera motyvuoja mokytis, o ši mokykla yra proga pakartoti visą mokyklos kursą. „Tikrai ne betikslis laiko švaistymas, o naudingas užsiėmimas. Galima išmokti ir daug naujo, ko nemoko mokykloje. <…> Rekomenduoju visiems, norintiems tiek išmokti naujo, tiek pakartoti medžiagą prieš egzaminą“,- teigė vienas iš „Matematikos mokyklos“ dalyvių.

Kiti dalyviai antrino, kad mokykla yra puiki iniciatyva, labai naudinga, rekomenduotų kiekvienam dvyliktokui, kuriam rūpi matematikos VBE. Abiturientai džiaugiasi pasirinkę lankyti šias paskaitas ir tikisi, kad tai tęsis ir toliau.

Lankiusieji visus užsiėmimus gavo pažymėjimą, kuris suteiks papildomą 1 balą prie konkursinio balo stojantiems į Panevėžio kolegiją.

 

 

Galimi darbdaviai: