Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Lietuvos kolegijų bibliotekų asociacijos narės patirties sėmėsi Panevėžio kolegijoje

2019-06-03

Gegužės 31 d. Panevėžio kolegijoje, Jono Jablonskio auditorijoje, vyko Lietuvos kolegijų bibliotekų asociacijos (LKBA) organizuotas seminaras „Akademinės bibliotekos vaidmuo mokslo ir studijų sklaidos ir apskaitos procese“. Seminare dalyvavo per 8 Lietuvos kolegijų bibliotekų iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Panevėžio atstovai. Dalyvavo kviesti dviejų universitetų IT specialistai. Pranešimus aktualioms kolegijų bibliotekoms temomis skaitė eLABa konsorciumo atstovai Aurelija Striogienė ir Ričardas Servetka (VU), Linas Salelionis (KTU). Jie supažindino su eLABa talpyklos naujovėmis. Didelio susidomėjimo sulaukė Panevėžio kolegijos direktoriaus pavaduotojo mokslui ir plėtrai dr. Donato Bakšio pranešimas „Bibliotekos vaidmuo kolegijoje: MTEP rezultatų apskaita ir vertinimas“ bei Kauno kolegijos Bibliotekos ir informacijos išteklių centro vadovės dr. Linos Šarlauskienės pranešimas „Teksto sutapties įrankio Turnitin naudojimas plagiato prevencijai Kauno kolegijoje“. Pranešėjas iš KTU Linas Salelionis taip pat aptarė aktualią visoms temą apie Aleph programos statistinių ataskaitų galimybes.

Seminaro dalyvius sveikino ir keletą pranešimų klausė Panevėžio kolegijos direktorius dr. Gediminas Sargūnas, seminare taip pat dalyvavo direktoriaus pavaduotoja studijoms dr. Daiva Beržinskienė-Juozainienė, keletas dėstytojų.

Po dalykinės seminaro dalies kolegijų bibliotekininkėms buvo organizuota ekskursija po Panevėžį ir edukacinė programa „Įkvėpti Miltinio“.

Galimi darbdaviai: