Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

KONSTITUCIJOS EGZAMINAS 2019

2019-09-30

Kvietimas Panevėžio kolegijos bendruomenei,

Lietuvos Respublikos Konstitucijos egzaminas – jau 13-tą kartą vykstanti visuotinė teisinių žinių patikrinimo akcija. Egzaminą organizuoja LR Teisingumo ministerija, egzamino globėjas – Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, partneriai – DELFI, LRT radijas ir televizija.

Spalio 3 d., ketvirtadienį, 12 val., Panevėžio kolegijos studentai ir darbuotojai kviečiami dalyvauti Konstitucijos egzamine  bei pasitikrinti savo Konstitucijos žinias.

Konstitucijos egzaminas Panevėžio kolegijoje  vyks 426 aud. Egzamino trukmė – 45 min. Skirtingos egzamino užduotys bus parengtos šioms tikslinėms grupėms: teisinį išsilavinimą turintiems ir jo siekiantiems piliečiams bei piliečiams, neturintiems ir nesiekiantiems teisinio išsilavinimo.

Panevėžio kolegijos studentai bei darbuotojai Konstitucijos žinias pasitikrinti galės dalyvaudami dviejuose Konstitucijos egzamino etapuose:

I etapas – Spalio 3 d., pradžia – 12 val. I etapo metu dalyviai atsakinės į 30 uždarų klausimų.

Piliečiai ir teisinį išsilavinimą turintys ar teisę studijuojantys asmenys egzaminą taip pat galės laikyti internetu portale www.delfi.lt. Internetu laikyti egzaminą galima bus spalio 3 d. nuo 12 val. iki 12.45 val. Laikantieji internetu dalyvaus tik I egzamino etape.

II etapas – Spalio 17 d. Šis etapas skirtas geriausiai I etape pasirodžiusiems piliečiams ir studentams bei aukštųjų mokyklų darbuotojams. Į II etapą patekę egzamino dalyviai apie laikymo vietą ir laiką bus informuoti individualiai.

 

Konstitucijos egzamino 2019 laimėtojai bus pasveikinti 2019 m. spalio 25 d. 13 val. per iškilmingą ceremoniją Prezidentūroje. Jiems bus įteikti organizatorių ir projekto partnerių įsteigti prizai.

Daugiau informacijos: ermina.ciziene@panko.lt bei www.konstitucijosegzaminas.lt

Galimi darbdaviai: