Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

PANEVĖŽIO KOLEGIJA – 2019 M. KOKYBĖS KONKURSO NUGALĖTOJA

2019-11-15

2019 m. lapkričio 13 d. Vilniuje vykusiame kasmetiniame šventiniame „Kokybės konkurso“ renginyje buvo apdovanoti geriausi 2019 metų Švietimo mainų paramos fondo projektai. Kokybės konkursas – tai svarbus Švietimo mainų paramos fondo administruojamų veiklų dalyvių ir jų sukurtų rezultatų įvertinimas.

Renginio metu apdovanoti kokybiškiausi „Erasmus+“ ir „Nordplus“ projektai, įteiktas specialus prizas socialinės įtrauktiems tema dirbančioms institucijoms. Panevėžio kolegija pripažinta nugalėtoja už kokybiškai įgyvendintą programos „Erasmus+“ profesinio mokymo skyriaus projektą „Smart Metering and home Automation technologies Re-Training for Electricians“ (Nr.  2016-1-LT01-KA202-023154)“. „Kokybės konkurso“ statulėlę Panevėžio kolegijai įteikė Švietimo mainų paramos fondo direktorė Daiva Šutinytė.

Projekto tikslas – modernizuoti elektros specialistų profesinį rengimą: akcentuojant pagrindines kompetencijas bei gebėjimus profesinio mokymo programoje, kuriant ir tobulinant atvirą ir inovatyvų švietimą, mokymą bei darbą su jaunimu skaitmeninėje srityje, taip pat stiprinant mokymo prieigą visiems profesinio rengimo dalyviams.

Projekto rezultatai – Panevėžio kolegija kartu su partneriais iš Lietuvos, Ispanijos, Belgijos, Graikijos ir Bulgarijos virtualioje mokymo aplinkoje sukūrė atvirus mokymo kursus apie išmaniuosius matavimus ir namų automatizavimo sistemas, skirtus jau dirbantiems elektrikams ir profesinio mokymo teikėjams. Kursas suskirstytas į 6 temas: „Pastatų inžinerinių sistemų automatizavimas“, „Energijos valdymas“, „Jutikliai“, „Išmaniųjų valdymo sistemų tinklai“, „Išmaniųjų įrenginių programavimas ir instaliavimas“, „Vartotojo sąsajos automatizuotiems įrenginiams programavimas“. Mokymo kursas išverstas į visų projekto partnerių šalių kalbas (anglų, lietuvių, ispanų, graikų, olandų, bulgarų). Mokymo medžiaga (teorinė dalis, praktinės užduotys, video informacija, savikontrolės klausimai ir kt.) paskelbta virtualioje mokymo platformoje www.openlearning.com  kaip atviras, nemokamas  EQF 5 lygmens kursas.

Tai pirmoji ES programa, skirta pažangiųjų skaitiklių ir energijos vartojimo efektyvumo mokymams.

Galimi darbdaviai: