Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Būsimiesiems buhalteriams – išsamiai ir įdomiai apie VMI

2020-02-21

Vasario 18 d. Panevėžio kolegijos Buhalterinės apskaitos studijų programos (BA-18 grupė) studentai ir dėstytoja A. Samuilova lankėsi Panevėžio apskrities valstybinėje mokesčių inspekcijoje. Praktinę mokesčių administravimo pusę pristatė ir teorines žinias itin suprantamai ir įdomiai studentams perteikė AVMI Operatyvios kontrolės skyriaus vedėja Ligita Gotautė-Vaišvilė.

Daugeliui Kolegijos antrakursių, tai buvo pirmasis vizitas Mokesčių inspekcijoje, todėl pirmiausia jiems organizuota ekskursija. Jos metu studentai sužinojo kur aptarnaujami gyventojai, o kur dirba įmonių specialistai, kur yra Laisvoji interneto prieiga ir kuo ji naudinga atvykus į AVMI. Parodyta salė, kur vyksta Mokesčių informacijos departamento (MID) organizuojami seminarai mokesčių mokėtojams ir į kuriuos būsimieji buhalteriai turėtų atkreipti dėmesį. Akcentuota, kad seminarai nemokami, vedami kompetentingų VMI lektorių, o informacija gaunama iš pirmų lūpų. Paaiškinta, kaip internetu į tokius seminarus užsiregistruoti ir kur rasti informaciją apie jau įvykusiuosius.

Po ekskursijos vyko paskaita apie mokesčių administravimą. L.Gotautė-Vaišvilė išsamiai ir nuosekliai papasakojo VMI ištakas, kaip keitėsi mokesčių administratoriaus struktūra, kuo skiriasi VMI kompetencijos centrų veikla, kaip mokesčių specialistai padeda gyventojams apskaičiuoti ir deklaruoti mokesčius, kokias prievoles turi juridiniai asmenys ir daugelį kitų dalykų, kurie bus aktualūs būsimiesiems buhalteriams, kai šie pradės dirbti.

Galimi darbdaviai: