Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Vyko virtualus susitikimas su Panevėžio apskrities vastybinės mokesčių inspekcijos atstove

2020-11-24

Baigiamojo kurso Buhalterinės apskaitos studentės Audito modulio paskaitos metu sulaukė viešnios – virtualioje auditorijoje apsilankė vienos iš daugiausiai patikrinimų atliekančios institucijos – Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos atstovė Astra Kiškienė.

Panevėžio AVMI Mokestinių prievolių departamento vyriausioji specialistė A. Kiškienė supažindino būsimas buhalteres su VMI struktūra, jos misija, pristatė pagrindines mokesčių administratoriaus funkcijas.

Būsimoms buhalterėms buvo įdomu išgirsti iš VMI atstovės apie šešėlinės ekonomikos rizikos priežastis. Vaizdžiai pristatyta menamo Sauliaus situacija, jam sutikus dalį darbo užmokesčio gauti „vokeliuose“.

Virtualios paskaitos metu buvo akcentuojamas visuomenės nepakantumas „šešėliui“. Paskaitos viešnia nurodė konkrečius kanalus, kaip galima pateikti informaciją apie matomus pažeidimus: tiek anonimiškai, tiek identifikuojant pranešėją.

A. Kiškienė atkreipė būsimų buhalterių dėmesį į virtualaus buhalterio i.APS (išmaniosios mokesčių administravimo sistemos i.MAS posistemio) privalumus, supažindino su VMI teikiamomis elektroninėmis paslaugomis.

Audito modulio dėstytoja L. Gotautė-Vaišvilė, dėkodama A. Kiškienei už apsilankymą virtualioje paskaitoje pažymėjo, kad visa viešnios pateikta informacija ypač aktuali būsimoms buhalterėms.

Galimi darbdaviai: