Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

ERASMUS+ PROJEKTO POWERUP MYHOUSE PIRMASIS VIRTUALUS PARTNERIŲ SUSITIKIMAS

2021-03-04

2021 m. kovo 3 dieną įvyko pirmasis Panevėžio kolegijoje startavusio tarptautinio Erasmus+ programos 2-ojo pagrindinio veiksmo projekto nr. 2020-1-TR01-KA202-093467 ,,POWERUP MYHOUSE: inovatyvių mokymosi ir praktikos modulių kūrimas, siekiant padidinti atsinaujinančių išteklių energijos naudojimą tvariems pastatams“ (“POWERUP MYHOUSE: development of innovative learning and practice modules to increase the usage of renewable energies for sustainable buildings”) susitikimas. Jame dalyvavo projekto partneriai iš penkių šalių: Turkijos, Lietuvos, Švedijos, Danijos ir Portugalijos. Projekto tikslas – įvertinti esamus sprendimus, technologijas ir mokymo turinį, kurie naudojami elektros ir karšto vandens gamybos iš atsinaujinančių energijos šaltinių mokymosi programose bei išanalizuoti ir populiarinti Europoje sistemas, kurios tuo pačiu metu gali gaminti elektrą ir karštą vandenį iš atsinaujinančių energijos šaltinių.

Atsižvelgiant į susiklosčiusią pasaulinę COVID-19 pandemiją, susitikimas vyko nuotoliniu būdu, tačiau tai nesutrukdė projekto partneriams iš skirtingų šalių susipažinti, pasidalinti projektine patirtimi, pristatyti savas organizacijas ir pasidalinti atsakomybėmis, vykdant naujajį projektą.

Tikimės, kad sėkminga ir sklandi projekto pradžia, užtikrins ilgalaikį bendradarbiavimą su partneriais ir prisidės prie Panevėžio kolegijos tarptautiškumo plėtros.

Galimi darbdaviai: