Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Burnos higienos studijų programos studentai laikė baigiamąjį egzaminą

2021-05-05

Gegužės 4 d. Panevėžio kolegijos Burnos higienos studijų programos studentai laikė baigiamąjį egzaminą. Šio egzamino metu būsimieji burnos higienistai parodė savo gebėjimus, reikalingus praktiniame darbe. Studentams teko atlikti infekcijų kontrolės užduotis, atpažinti ir apibūdinti pakitimus, matomus rentgeno nuotraukoje, spręsti burnos sveikatos išsaugojimo situacijas, pritaikyti periodontinius instrumentus. Dar viena užduotis buvo susijusi su pirmosios medicinos pagalbos teikimu. Būsimuosius burnos higienistus vertino komisija, kurią sudarė gyd. odontologė S. Miežinienė, burnos higienistės R. Adomaitienė, J. Masevič, Ž. Alaunytė-Ambrozė ir GMP slaugytoja V. Valantinaitė. Studentai parodė, kad yra gerai pasiruošę darbui ir įgiję tvirtus praktinius įgūdžius. Dėkojame komisijai už kantrybę ir darbą vertinant studentų gebėjimus.
Reikia pastebėti, kad studentai praktinius įgūdžius įgijo ne tik Panevėžio kolegijoje. Kovo ir balandžio mėnesiais būsimieji burnos higienistai atliko 8 savaites trukusią baigiamąją praktiką odontologijos įstaigose. Norime pasidžiaugti, kad socialiniai partneriai noriai priima studentus į praktiką ir sudaro galimybes jiems tobulinti savo įgūdžius. Jų kilni veikla, ugdant jaunuosius savo kolegas, atsispindėjo ir baigiamojo egzamino metu. Studentai dalykiškai atliko užduotis, pritaikė savo teorines ir praktines žinias. Norime nuoširdžiai padėkoti socialiniams partneriams už bendradarbiavimą.
Džiaugiamės, kad karantinas nesutrukdė įvertinti studentų praktinių gebėjimų. Liko dar vienas žingsnis iki diplomo – baigiamojo darbo gynimas. Linkime studentams kuo geriausios sėkmės paskutiniame studijų etape!

Galimi darbdaviai: