Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio moksleiviams – galimybė iš arti susipažinti su miesto įmonių veikla

2021-06-09

Teorinių žinių pritaikymas praktikoje, pažintis su mieste veikiančiomis įmonėmis, jų pasiūlytų iššūkių sprendimas – tokiais metodais praturtinamas Panevėžio miesto moksleivių ugdymas. Dar pernai rudenį suformuotų 12 miesto bendrojo ugdymo mokyklų mokytojų ir 10 įmonių bei įstaigų komandų darbas davė rezultatų – sukurta daugiau nei dvi dešimtys patirtinio mokymo(si) scenarijų. Pritaikius juos pamokose, moksleiviai turėjo unikalią galimybę susipažinti su stiklo, vandens jonizatorių, elektromechaninių sistemų gamybos įmonių, bibliotekininkų, muziejininkų ir kitų darbuotojų kasdienybe.

„Kartu su Panevėžio švietimo centro komanda labai norėjome šiek tiek pašiaušti pamokoms plaukus ir nukelti jas ten, kur galbūt niekada nėra buvusios – į miestą ir įdomiausias jo įmones bei įstaigas. Toks ugdymas įdomesnis, efektyvesnis, kartu tai – naujos galimybės atrasti ir įvertinti besikeičiančio miesto potencialą“, – apie iniciatyvos „Pamokos matuojasi Panevėžį“ idėją pasakoja viena jos organizatorių, Panevėžio plėtros agentūros Verslo aplinkos projektų vadovė Monika Miniotaitė.

Iniciatyva „Pamokos matuojasi Panevėžį“ bus tęsiama ir toliau. Pamokų scenarijai bus pristatomi kitiems miesto, regiono, šalies mokytojams, juos bus galima rasti mokytojų metodinės medžiagos mainų platformoje ir taikyti pamokose. Šiemet į  kvietimą prisijungti prie iniciatyvos atsiliepė dar 10 miesto įmonių. Tarp jų – „Adax“, „AQ Wiring Systems“, „Emeko“, „Kriautė“, „Panevėžio energija“, „Plasteksus“, „TPA“, Aukštaitijos siaurasis geležinkelis ir Panevėžio kolegija. Pirmieji pamokų scenarijai turėtų būti sukurti dar rudenį, vėliau mokytojai juos ir vėl išbandys su savo moksleiviais ir tobulins.

Iniciatyva „Pamokos matuojasi Panevėžį“ tęsiama įgyvendinant Panevėžio miesto savivaldybės finansuojamą projektą „Atrasti Panevėžį: verslo aplinkos potencialas“.

Apie iniciatyvą išsamiau skaitykite ČIA

Galimi darbdaviai: