Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Pirmąjį Panevėžio kolegijos diplomą gavęs A. Balčiūnas: „Tai buvo labai geri laikai“

2021-06-30

Vakar naujienų portalas JP rašė, kad Laisvės aikštėje „išdygo“ įspūdingo dydžio tortas. Čia jį ankstų pirmadienio rytą atgabeno dvidešimtmetį švenčianti Panevėžio kolegija.

Didelis panevėžiečių susidomėjimas paslaptingu tortu sklido interneto platybėse. Įvairias fotografijas prie torto ir asmenukes miestiečiai kėlė į socialinius tinklus ir taip skleidė žinią apie gimtadienį. Vieni manė, kad jį sutiko Laisvės aikštė, kiti, kad dvidešimtmetį švenčia „Siaurukas“, treti – kurie galvojo, kad jubiliejų švenčia Panevėžio kolegija, buvo teisūs.

Savo „Facebook“ paskyroje įdomiu faktu pasidalino ir Panevėžio miesto savivaldybės tarybos narys Arūnas Balčiūnas. Jam buvo įteiktas pirmasis Panevėžio kolegijos, kaip aukštosios mokyklos, diplomas.

2003 metais A. Balčiūnas Sveikatos, socialinės priežiūros ir edukologijos fakultete baigė aukštųjų neuniversitetinių reabilitacijos ir slaugos studijų krypties, kineziterapijos studijų programą ir įgijo kineziterapeuto profesinę kvalifikaciją. Kineziterapeutas puikiai prisimena ir diplomų įteikimo šventę.

„Ceremonija buvo labai iškilminga, atvyko daug valdžios atstovų, visa kolegijos bendruomenė, korespondentai. Staiga susirgo mano vaikas ir negalėjau dalyvauti šventėje. Paprašiau, kad diplomą paimtų grupiokas, o tuometinė spauda nušvietė, kad diplomą gavau, kaip ir aš, bet visose nuotraukose buvo mano draugas. Kartu pasidalinome šlove“, – prisimena A. Balčiūnas ir pridūrė: „Nei geriausias, nei blogiausias studentas nebuvau, tiesiog pagal abėcėlę buvau pirmas. Tiesa, vakar buvau sutikęs grupioką, kuris atsiėmė mano diplomą. Jis dirba ligoninėje. Pradėjome diskutuoti, ir pasirodo, mano diplomas pirmu, o jo vienuoliktu numeriu pažymėti. Tai irgi savotiška detalė“.

Paklaustas apie studijų laikų prisiminimus, A. Balčiūnas nuoširdžiai juokėsi. Buvęs studentas nesiryžo atskleisti ir viešai dalintis, kaip tuomet gyveno studentai ir kokių jaunatviškų išdaigų jie prikrėtė. A. Balčiūnas juokdamasis tepasakė: „Tai buvo labai geri laikai“.

Vis tik vyras pripažino, kad studijų laikų užmiršti neįmanoma. Dar po šiai dienai susitinka su buvusiais grupiokiais, o kaip svarbiausią akcentą, vyras įvardina – kolegijoje sutiktą meilę.

„Kas gali būti geriau. Kolegijoje suradau savo žmoną Taisą“, – sakė pašnekovas ir pabrėžė, kad tik kolegijos dėka jis kuria ne tik laimingą šeimyninį gyvenimą, bet materialų pagrindą po kojomis.

Pagal įgytą specialybę Panevėžio kolegijoje A. Balčiūnas dirba iki šiol.

Skaitykite plačiau JP.lt

Galimi darbdaviai: