Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Būsimos pedagogės įgyvendino projektą „AUK LINKSMAS, DRAUGIŠKAS, KŪRYBINGAS“

2021-12-28

2021 m. rugsėjo–gruodžio mėn. Panevėžio kolegijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo studijų programos studentės, vadovaujamos Panevėžio kolegijos Socialinių mokslų fakulteto menų dalykų dėstytojų, įgyvendino Panevėžio miesto savivaldybės finansuotą vaikų ir jaunimo meno projektą „Auk linksmas, draugiškas, kūrybingas“. Projekto tikslas – bendradarbiaujant su ikimokyklinio ugdymo institucijomis per teatrinę raišką ugdyti vaikų ir jaunimo menines kompetencijas.

Projekto dalyviai vaidybos, scenografijos ir muzikos bei šokio kūrybinėse dirbtuvėse pagal E. Beinorienės pasaką ,,Baltas pieštukas“ parengė muzikinį spektaklį: kūrė scenarijų, veiklas ir užduotis vaikams, gamino dekoracijas.

Teatralizuoto muzikinio projekto siužetas mažuosius žiūrovus pakvietė nukeliauti į Spalvų šalį ir susipažinti su pagrindinėmis spalvomis. Pasakos herojai Pieštukai, Drožtukas ir Trintukas, kaip ir maži vaikai: žaidžia, išdykauja, draugauja, pykstasi ir patiria neįprastų nuotykių, patenka į įvairias gyvenimiškas situacijas, kurios priminė, kaip svarbu neįžeisti draugo, suprasti kitokį vaiką, būti tolerantišku.

Projekto organizatorių sumanymas – skatinti vaikų ir būsimų ikimokyklinio ugdymo mokytojų kūrybiškumą ir saviraišką, tad projekto metu ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikai per įtraukias teatralizuotas veiklas, žaidimus mokėsi geriau pažinti spalvas bei kartu su pasakos herojais dalyvavo pačiame kūrybos procese. Projekto dalyviams pavyko įveikti visas pasakoje pasitaikiusias kliūtis ir išbandymus. Visi ne tik smagiai žaidė, piešė, šoko, minė mįsles, dainavo, bet ir buvo apdovanoti stebuklingomis dovanomis – buvimu kartu ir nuoširdžia draugyste.

Linksmas ir pilnas netikėtumų teatralizuotas muzikinis projektas džiugino Panevėžio lopšelio-darželio ,,Gintarėlis“, regos centro „Linelis“ ir „Vilties arkos“ vaikų dienos užimtumo centro  vaikučius.

 

 

 

Galimi darbdaviai: