Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Kovo 20 d. pasaulio odontologų bendruomenė minėjo Pasaulinę burnos sveikatos dieną

2022-03-23

Kovo 20 d. pasaulio odontologų bendruomenė minėjo Pasaulinę burnos sveikatos dieną.

Šios dienos idėja – skleisti žinias, kurios padėtų išsaugoti sveikus dantis ir dantenas visą gyvenimą. Burnos sveikata – tai ne tik sveiki dantys. Burnos organai atlieka daug funkcijų – kramto, ragauja, ryja, užuodžia, bučiuojasi, šypsosi  ir pan. Štai todėl svarbu juos išsaugoti. O burnos ligos trukdo mokytis, dirbti, dalyvauti socialiniame gyvenime, priverčia daug laiko praleisti gydymo įstaigose, blogina gyvenimo kokybę.
Norėdami pasidalinti jau įgytomis burnos sveikatos žiniomis, Panevėžio kolegijos antro kurso burnos higienos studentai, kartu su dėstytojais pakvietė lankytojus į Burnos priežiūros laboratoriją – 2022 kovo 21 d. vyko „Atvirų durų diena”. Būsimieji burnos higienistai pasiskirstė į darbo grupes, pasiruošė mokymo priemones, ir puikiai organizavo burnos sveikatos dienos renginį.
Pandemijos metu tokie renginiai nebuvo organizuojami, todėl po poros metų pertraukos sualukėme didelio būrio lankytojų iš Panevėžio miesto vaikų ugdymo įstaigų.
Vaikai ir auklėtojai buvo supažindinti su dantų anatomija, funkcijomis, sveikos mitybos svarba, dantų priežiūros ypatumais. Antrąją užsiėmimų dalį sudarė praktinė veikla, kurios metu lankytojai galėjo išbandyti burnos priežiūros laboratorijoje naudojamus prietaisus, pasitikrinti dantų išsivalymo kokybę bei juos išsivalyti padedant studentams. Šis burnos sveikatos dienos renginys suteikė puikių emocijų tiek lankytojams, tiek studentams. Studentai turėjo būti ypač kūrybingi ir sumanūs, jie turėjo suvaldyti vaikų grupes, juos sudominti ir pasiekti iškeltus tikslus. Džiaugiamės, kad Panevėžio kolegijos Burnos priežiūros laboratorijoje galime vykdyti tokias veiklas. Tikimės, kad mažieji lankytojai pasidalins savo žiniomis su artimaisiais, o studentų įgyta bendravimo patirtis bus naudinga profesinėje veikloje.
Svarbiausia, prisiminti, kad burnos ir dantų sveikata reikia rūpintis nuolatos!
Už renginio nuotraukas dėkojame Brigitai Kazlauskaitei ir Rimai Adomaitienei.

Galimi darbdaviai: