Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegijoje vyko forumas „Švietimo iššūkiai ir pokyčiai“

2022-04-28

Renginio metu dalyvavo ne tik miesto, bet ir regiono gimnazijų, progimnazijų vadovai ir karjeros specialistai taip pat Panevėžio miesto savivaldybės mero pavaduotojas Lauras Jagminas,  Rokiškio rajono savivaldybės mero  patarėja Vita Mykolaitienė, Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius Visvaldas Matkevičius, Panevėžio pramonės, prekybos ir amatų rūmų prezidentas Sigitas Gailiūnas  ir dar daug kitų svečių.

Renginio atidarymas vyko Panevėžio dailės galerijoje, kur svečius šiltai pasitiko Panevėžio muzikos mokyklos mokytojų ir mokinių atliekami muzikiniai pasirodymai. Forumą „Švietimo iššūkiai ir pokyčiai“ moderavo televizijos ir LRT radijo laidų vedėjas Richardas Jonaitis. Renginio atidarymas prasidėjo Panevėžio kolegijos direktoriaus dr. Gedimino Sargūno kalba ir sveikinimu visiems susirinkusiems svečiams.  

Renginio metu pranešimus skaitė trys pranešėjai. Asta Blažinskienė – sertifikuota profesionali karjeros konsultantė, programos „Mokytojas – asmeninis vaiko koučeris“ kūrėja, skaitė pranešimą tema „Kaip motyvuoti mokyti(s) šiuolaikiškoje mokykloje?“. Tai buvo puikus ir pritraukiantis pranešimas. Taip pat buvo atsakoma į klausimą: „Kodėl skirtumai tarp įvairių Lietuvos mokyklų vis auga ir kokios to pasekmės?“ kurias analizavo žurnalo REITINGAI vyr. redaktorius Gintaras Serafinas. O Panevėžio regioninio STEAM centro vedėja Vaida Šiaučiūnė kalbėjo apie STEAM ugdymo svarbą ir iššūkius.

Po pietų pertraukos renginys persikėlė į Panevėžio kolegiją, kur praktinio mokymo centro vadovas Kęstutis Lukoševičius bei direktoriaus pavaduotojas mokslui ir plėtrai dr. Evaldas Sapeliauskas supažindino su Praktinio mokymo centru ir laboratorijomis.

Pasidalinus gerąja patirtimi ir naujomis bendradarbiavimo galimybėmis forumo svečiai galėjo susipažinti su Dailės galerijos fondais bei sudalyvauti edukacinėje keramikos programoje. Pasisėmę gerų emocijų ir nulipdę po sau mielą dirbinį, kolegijos organizatoriai pakvietė svečius puodeliui kavos ir trumpam renginio aptarimui.

Panevėžio kolegija džiaugiasi sulaukusi gausaus būrio svečių. Tikimės, kad visi pasisėmė ne tik naudingų žinių, bet turiningai ir smagiai praleido laiką.

 

Galimi darbdaviai: