Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo studijų programos studentės dalinosi ERASMUS+ patirtimi

2022-06-09

Nors egzaminų sesija jau įsibėgėjo ir darbai veja darbus smalsios ir žingeidžios ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo studijų programos studentės rado laiko virtualiam susitikimui su II kurso studentėmis Marija Adamonyte ir Urte Kazlauskaite, atlikusiomis praktiką pagal ERASMUS+ mainų programą „CreaKids“ vaikų darželyje Rygoje.

Šio darželio ugdymo programa ir aplinka sukurta pritaikant savitą Norvegijos įstaigos „Larinsverkstedet AS“ patirtį. Pirmasis pagal šią sistemą veikiantis darželis atidarytas tik 2003 m., tačiau šiuo metu tai didžiausias ikimokyklinio ugdymo tinklas Norvegijoje, turintis sekėjų Švedijoje, Latvijoje, Vokietijoje ir net Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

„CreaKids“ ugdymo programa paremta įvairiapusišku vaiko ugdymu, naujų žinių ir įgūdžių įgijimu praktinėje kūrybinėje veikloje. Ypatingas dėmesys skiriamas vaikų emocinio intelekto ugdymui. Vaikai mokomi pasitikėti savimi, suprasti savo jausmus, valdyti ir tinkamai reikšti emocijas. Darželio ugdymo programoje vyraujančioms ugdymo sritims skirti atskiri kambariai, taip vadinamos dirbtuvės: matematikos, kalbos, meno, gamtos ir „širdies“ kambariai. „Širdies“ kambaryje yra skirtingų personažų, profesijų drabužių, kuriais vaikai gali persirengti, žaisti, vaidinti. Kiekviena savaitės diena skirta vis kitai sričiai ugdyti. Tačiau ugdymas „CreaKids“ darželyje neapsiriboja vien darželio erdvėmis. Daug dėmesio skiriama vaikų fiziniam aktyvumui lauke, išvykoms į gamtą, gamtos stebėjimui ir tyrinėjimui.

Susitikimo pabaigoje Marija ir Urtė pasidalijo savo įspūdžiais, patirtais ERASMUS+ praktikoje, papasakojo, su kokiais iššūkiais susidūrė ir kas patiko labiausiai, atsakė į dalyvių klausimus.

 

Galimi darbdaviai: