Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Spalis prasidėjo minint šypsenų dieną

2022-10-05

Panevėžio kolegijoje spalio mėnesį jau tradicija tampa minėti šypsenų dieną. Įsibėgėjant rudeniui antro ir trečio kurso burnos higienos studijų programos studentai su dėstytojais kviečia Panevėžio miesto bendruomenės narius susipažinti su šypsenos svarba žmogaus gerovei, primena apie dantų bei kitų burnos organų sveikatos išsaugojimą, padeda pasirinkti burnos priežiūros priemones. Tai renginys, kuriuo būsimieji burnos priežiūros specialistai prisijungia prie Panevėžio m. savivaldybės programos „Spalis sveikatos stiprinimo mėnuo Panevėžyje“ ir skleidžia burnos sveikatos išsaugojimo informaciją miesto gyventojams. Šiais metais renginys vyko spalio 4 dieną. 

Į renginį pirmieji skubėjo atvykti vaikai, kurie noriai dalyvavo studentų vykdomose edukacinėse veiklose – susipažino su burnos priežiūros kabineto įranga, instrumentais, asmeninėmis burnos higienos priemonėmis. Kolegijos ir miesto bendruomenės nariai noriai domėjosi burnos priežiūros priemonėmis, kuriomis šiais metais aprūpino gausus būrys rėmėjų: UAB Herba humana, MB Proferus, UAB Simcha, UAB Proseller, UAB Ringitas ir UAB Limo Trading Company. 

Renginio dalyviai džiaugėsi dovanomis: TePe tarpdančių priežiūros priemonėmis, Kin dantų pasta ir burnos skalavimo skysčiu,  ApaCare dantų pasta su hidroksiapatitais bei kramtomąja guma su ksilitoliu, Royal Denta pasta bei šepetėliais, Sunstar Gum Ortho dantų pasta ir dantų šepetėliais, Jordan vaikiška dantų pasta ir Curasept Junior burnos skalavimo skysčiu. 

Būsimieji burnos higienistai stengėsi konsultuoti lankytojus apie dantų ligų profilaktiką, burnos priežiūros priemonių pasirinkimą ir tinkamą naudojimą. Kad būtų dar įdomesnė veikla, kvietė bendruomenės narius dalyvauti viktorinoje ir atsakyti į klausimus apie šypseną ir burnos sveikatą. 

Šypsenų dienos renginys parodė, kad svarbu nuolat priminti apie burnos priežiūrą, pakartoti ir taip gerai žinomą informaciją. Nors visi stengiasi valytis dantis, tačiau dažnai tai daro neteisingai, per stipriai spausdami šepetėlį prie dantų, taip sukeldami dantų ir dantenų pažeidimus. Šypsenų dienos lankytojai noriai demonstravo savo dantų valymo metodiką ir gavo naudingų patarimų iš burnos higienos studentų, kaip tą daryti teisingai. Daug klausimų studentai atsakė apie tarpdančių priežiūros svarbą bei tinkamą priemonių parinkimą ir naudojimą. 

Šis renginys leido būsimiesiems burnos priežiūros specialistams įgyti naujų komandinio darbo ir bendravimo įgūdžių. O šypsenų dienos lankytojai sužinojo apie burnos priežiūros priemonių įvairovę bei gavo ne tik žinių, bet ir dovanų, kurios padės išsaugoti jų šypsenas. 

Didelę padėką norime pasakyti rėmėjams, kurie prisidėjo prie renginio burnos priežiūros priemonėmis ir nudžiugino dalyvius dovanomis. 

Dėkojame visiems, kurie atvyko į Šypsenų dienos renginį Burnos priežiūros laboratorijoje arba sustojo prie studentų paruošto stendo ir pasidalino savo šypsena!  

 

Galimi darbdaviai: