Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

BAIGĖSI UKRAINOS PILIEČIŲ LIETUVIŲ KALBOS IR KULTŪROS KURSAI

2022-10-26

2022 m. spalio 21 dieną Panevėžio kolegijoje baigėsi Švietimo mainų paramos fondo finansuojami Ukrainos piliečių lietuvių kalbos ir kultūros kursai. Aktyvūs mokymų dalyviai beveik du mėnesius nuoširdžiai ir kruopščiai dirbo, klausinėjo, aiškinosi kiekvieną žodį, linksnį, asmenį, sakinio konstrukciją ir sėkmingai išlaikė lietuvių kalbos ir kultūros įskaitą, įrodydami A1-A2 lygio lietuvių kalbos žinias ir gebėjimus. Kursų dalyvių teigimu, lietuvių kalba graži ir turtinga, tačiau ir nepaprastai sunki. Mokymus praturtino turininga kultūrinė programa – paskaitos Kraštotyros muziejuje bei Dailės galerijoje, edukacinės kelionės į Anykščius, Biržus, Pasvalį, Vilnių ir  Trakus. Šios išvykos, kuriose mokymų dalyviai stengėsi vartoti lietuvių kalbą, padėjo geriau pažinti Lietuvą, suprasti šalies istoriją, kultūrą, papročius.

Ukrainos piliečių lietuvių kalbos ir kultūros kursai vyko dviem etapais. Pagal  Panevėžio kolegijos Socialinių mokslų fakulteto parengtą  projektą Švietimo mainų paramos fondas 186 val. trukmės mokymus finansavo 25 mokytojams ir studentams. 2022 m. liepos 9 dieną  mokymus baigė 12 dalyvių, dauguma jų – iš Ukrainos atvykusios mokytojos, dalis jų šiuo metu sėkmingai darbuojasi Panevėžio ugdymo įstaigose. Tuo tarpu net dešimt iš 13-kos antrosios grupės dalyvių – ukrainiečiai, nuo 2022 m. rugsėjo 1 d. studijuojantys Panevėžio kolegijoje Kineziterapijos, Informacinių technologijų ir Tarptautinio verslo studijų programose. Studijos vykdomos anglų kalba, tačiau mokymuose įgytos lietuvių kalbos žinios padės ukrainiečiams lengviau orientuotis lietuviškoje aplinkoje, bendrauti su bendramoksliais ir dėstytojais.

Tikimės, kad šie kursai visiems dalyviams be išimties padės ne tik asmeniniame gyvenime, bet  geriau ir greičiau įsilieti į pilnavertę profesinę veiklą Lietuvoje.

Nuotraukose  Ukrainos piliečių lietuvių kalbos ir kultūros kursų (II etapas) akimirkos.

 

Galimi darbdaviai: