Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

PANEVĖŽIO KOLEGIJOS 20-IES METŲ JUBILIEJAUS ŠVENTĖ

2022-10-26

Spalio 21 d. Bistrampolio dvaras skambėjo nuo šurmulio, juoko,šypsenų, gražių linkėjimų. Panevėžio kolegija minėjo savo veiklos 20-metį. Panevėžio kolegija kvietė kartu pasidžiaugti savo nueitu keliu ir pasiekimais su Seimo nariais, Panevėžio miesto bei rajono merais, Rokiškio rajono meru, bičiuliais ir draugais: socialiniais partneriais, aukštųjų mokyklų atstovais ir pačiais svarbiausiais – Panevėžio kolegijos bendruomene.

Panevėžio kolegijos veiklos 20-mečio minėjimo šventėje prisiminta įstaigos veiklos pradžia bei pasidžiaugta pasiekimais. Šventės metu netrūko linkėjimų ir sveikinimų.

Pasveikinti atvyko LR Seimo nariai: Guoda Burokienė, Bronislovas Matelis bei Deividas Labanavičius, Europos parlamento narys Juozas Olekas.

Mūsų kolegija – Panevėžio miesto ir regiono poreikius tenkinanti kolegija. Tad į sceną buvo pakviesti Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas, Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis, Rokiškio rajono meras Ramūnas Godeliauskas.

„Sveikinu Panevėžio kolegijos bendruomenę gražios sukakties proga. Akivaizdu, kad pirmasis kolegijos dvidešimtmetis buvo kryptingo augimo laikas. Šiandien ji yra įstaiga, aiškiai suprantanti savo misiją ir ją įgyvendinanti. Patrauklios ir modernios sąlygos mokslui, stipri bendruomenė bei partnerių pasitikėjimas jumis rodo, kad dirbate teisinga kryptimi. Linkiu sėkmingai tęsti pradėtus darbus, turėti drąsos kelti sau aukštus tikslus ir ryžto jiems pasiekti. Kuo didžiausios sėkmės ir gražios šventės visiems!“, – sveikinimo kalbą sakė Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

Taip pat Panevėžio kolegiją ir jos bendruomenę sveikino ir Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų vadovai.

„Džiaugiamės turėdami tokią švietimo įstaigą mūsų mieste. Nuo pat Panevėžio kolegijos įkūrimo pradžios, su šia įstaiga itin glaudžiai ir efektyviai bendradarbiauja ir Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai. Mūsų regiono verslui reikalingi kvalifikuoti darbuotojai, o tokius tikrai ruošia ši aukštoji mokykla“, – sakė Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Sigitas Gailiūnas.

Panevėžio krašto pramonininkų asociacijos prezidentas Mantas Gudas taip pat linkėjo „kuo geriausios kloties, dirbant miesto bendruomenės labui.“

Džiaugiamės, kad svarbią mums dieną buvo mūsų socialiniai partneriai, Lietuvos ir užsienio aukštųjų mokyklų atstovai. Pasveikinti mūsų atvyko Vytauto didžiojo universiteto žemės ūkio akademijos kanclerė bei alumni klubo prezidentė.

Panevėžio kolegijai buvo įteikti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Kolegijos direktoriaus padėkos raštai. Taip pat suteiktas Panevėžio kolegijos  garbės nario vardas  Biomedicinos mokslų fakulteto dekanei Ingridai Kupčiūnaitei už svarų indėlį kuriant ir įgyvendinant sveikatos mokslų profesinio bakalauro studijų programas, stiprinant studijų kokybę, plėtojant ryšius su socialiniais partneriais, reikšmingus pasiekimus mokslo taikomojoje veikloje, Panevėžio kolegijos vardo garsinimą tiek nacionalinėje, tiek tarptautinėje erdvėje.

Visi susirinkusieji buvo kviečiami pasiklausyti pučiamųjų orkestro „Garsas“ ir vokalisto Edgaro Davydovičiaus koncerto.

Mūsų gražios draugystės paliudijimui kiekvienam svečiui buvo dovanojamos svarbų indėlį kolegijos gyvenime paklojusios Birutės Dalmantienės išleista knyga „Panevėžio kolegija – du dešimtmečiai vizijos link“ bei atminimo dovana.

Dėkojame visiems, kurie buvo kartu ir džiaugėsi mūsų pasiekimais.

Galimi darbdaviai: