Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Būsimieji burnos higienistai ruošiasi profesinės veiklos praktikai

2022-11-17

Ši lapkričio vidurio savaitė trečio kurso burnos higienos studentams yra labai svarbi, nes jau nuo ateinančio pirmadienio prasideda praktika odontologijos klinikose. Prieš išeinant į profesinės veiklos praktiką trečio kurso burnos higienos studentus aplankė odontologinės įrangos gamintojų „Durr Dental“ atstovės Ingrida Taujanskienė ir Laura Venskutonienė. „Durr Dental“ gamykla veiklą vykdo Vokietijoje ir užsiima ne tik odontologinės įrangos bei chemijos gamyba, bet turi įrengę puikią mokymų erdvę, į kurią kviečia atvykti specialistus tobulinti savo įgūdžių. Taigi, šios įmonės vienas iš veiklos tikslų yra ir švietimas. 

Viešnios studentams pristatė „Durr Dental“ gaminamus burnos priežiūros produktus – dantų poliravimo pastą, oro abrazijos poliravimo sistemą – sodasrovę ir miltelius. Jautrių dantų priežiūrai buvo pristatytas fluorido gelis, kurį rekomenduojama taikyti baigiant profesionalios burnos higienos procedūrą. Daug dėmesio buvo skirta papildomam periodonto ligų gydymui. Ingrida Taujanskienė pristatė ultragarsinį ir vector skalerį, palygino jų poveikį ir paskirtį. Studentai turėjo galimybę išbandyti šiuos prietaisus, susipažinti su naudojimo privalumais ir trūkumais. Norime pasidžiaugti, kad Panevėžio kolegijos studentai turi galimybę ne tik išbandyti vector skalerį, bet juo gali darbuotis ir savo praktikos darbų metu atlikdami burnos priežiūros procedūras.
Dėkojame odontologinės įrangos gamintojų atstovėms už pasidalinta aktualia informacija apie praktinės veiklos aktualijas ir naudojamas priemones. 

Galimi darbdaviai: