Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio mieste pirmą kartą buvo švenčiamas inžinerijos mėnuo

2023-04-17

„Panevėžys švenčia inžineriją“ – tokiu šūkiu Panevėžio miestas pasitiko Pasaulinę inžinerijos dieną, kuriai paminėti skyrė viso mėnesio trukmės renginių ciklą. Tai pirmoji mieste organizuojama edukacinė šventė, sujungusi įmones ir įstaigas, prisidėjusias prie bendro tikslo – garsinti Panevėžį, kaip inžinerijos miestą.

„Panevėžys – inžinerinės pramonės miestas, todėl svarbu garsiai apie tai kalbėti. Mieste turime pažangių, aukštą pridėtinę vertę kuriančių inžinerinės pramonės įmonių, kurių produkcija eksportuojama į visą pasaulį. Norime padėti miesto gyventojams, o ypač moksleiviams, jas geriau pažinti, paskatinti dar labiau didžiuotis savo miestu, taip pat pasvarstyti apie savo karjeros galimybes šiose įmonėse. Svarbu, kad visuomenė suprastų, ko tikėtis artimiausią dešimtmetį: kaip kinta profesijos, verslo procesai, technologijos ir kaip tai pakeis mūsų gyvenimus, tad pokyčius turime matyti kaip galimybes, o ne kliūtis. Renginių ciklas „Panevėžys švenčia inžineriją“ padeda atkreipti dėmesį būtent į tai“, – sako Panevėžio plėtros agentūros „Panevėžys NOW“ direktorė Monika Miniotaitė. […]

Panevėžio mokymo centro mokiniai, jų mokytojai ir visi besidomintys suvirinimo technologijomis buvo pakviesti dalyvauti įmonės „Serpantinas“ organizuotame seminare, kur galėjo susipažinti su naujausiomis tendencijomis ir darbo saugos priemonėmis. Kitame vykusiame renginyje, ši įmonė visiems suteikė progą pamatyti naujausias suvirinimo technologijas ir patiems jas išbandyti – ESAB DEMOBUS (demonstracinio autobuso) ekspozicijos metu visi norintieji galėjo išmėginti pažangią suvirinimo įrangą, naujus įrankius. Panevėžio kolegija kvietė apsilankyti atvirų durų dienoje, kur lankytojai galėjo pasijausti tikrais studentais vienai dienai: sudalyvauti dėstytojų paskaitose, rungtyniauti protmūšyje, apsilankyti Taikomųjų tyrimų ir inovacijų centre, kitose laboratorijose, užduoti dominančius klausimus apie studijas kolegijoje.

Skaitykite daugiau…

Galimi darbdaviai: