Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Galerijoje #erdvė nauja paroda

2023-05-18

Panevėžio kolegijos galerijoje #erdvė eksponuojama nauja paroda – „Menas ilsėtis“. Darbų autorė Vilma Tamošiūnaitė. Parodos kuratorius Girmantas Rudokas.

Trumpai apie autorę ir jos kūrybą pačios autorės lūpomis:

„Esu Vilma Tamošiūnaitė. Mano  slapyvardis – Daviltė.

Įkvėpimą randu visur kasdieniniame gyvenime, daugiausia semiuosi iš gamtos, kelionių, knygų, mokslinių tyrimų ir džiaugsmingų akimirkų.

Aš visada mokausi ir tyrinėju naujas technikas, kurios mane stumia toliau su kiekvienu nauju kūriniu. Tapydama naudoju įvairią spalvų gamą ir ne tik teptukus, bet ir medinius pagaliukus, kempinėles, menteles, net medžių lapus, spyglius, augalų šakeles, bičių vaško plokšteles, audinių atraižas, reljefinio dekoravimo priemones, tekstūrinę pastą, dekupažo, koliažo ir sendinimo technikas.

Domiuosi neuromokslu, genetika, psichologija, kūrybiškumo tyrimais, meno istorija, menininkų biografijomis, botanika, dendrologija. Šios sritys daro įtaką mano kūrybiniams darbams, ir jų pasirinkimams.

Kurdama koliažus aš paiilsiu po dienos darbų, įsijaučiu į buvimą čia ir dabar („Mindfulness“), todėl parodos pavadinimas „Menas ilsėtis“. Kaip ir Klaudija Hammond tuo pačiu pavadinimu išleista knyga, noriu pakviesti ilsėtis. Atėjo laikas pradėti vertinti, branginti ir pateisinti  poilsį. Poilsis yra ne prabanga, o būtinybė. Esminis poreikis. Linkiu rasti sau tinkamiausią būdą!

Prieš ketverius metus įvyko vienas iš nuostabiausių atradimų mano gyvenime – pradėjau tapyti. Tai tapo mano rekreacijos būdu. Prisijungiau prie dailės studijos „Spalvų ratas“. Karantino metu su dešimt narių pristatėme savo kūrybą parodoje „Proveržis“. Taip pat  įvyko mano pirmoji personalinė paroda „Tapybiškai – kūrybiškai  pavasario  belaukiant“. Šiuo metu šis skaičius artėja prie 10 eksponuotų parodų.

Man kūrybiškumas, vizualinis menas – tai bendravimo su pasauliu būdas. Taip pat kūryba mane sieja su kitais žmonėmis, todėl noriu pasidalinti meno patirtimi. Kviečiu atsiverti smalsumui, kūrybiniam įkvėpimui, pažinimo džiaugsmui ir leistis į atradimų kupiną tapybos pasaulį. Kiekvienas gali jame atsidurti – tereikia leisti sau žengti šį žingsnį.“

Parodą kviečiame apžiūrėti darbo dienomis iki 20 val. Panevėžio kolegijos galerijoje #erdvė (Laisvės a. 23, II a.).

Galimi darbdaviai: