Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

D. Kirlienė. Nuoširdžiai dėkinga visiems dėstytojams už suteiktas žinias

2023-10-17

Kviečiame susipažinti! Panevėžio kolegijos ALUMNI, VšĮ Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro socialinė darbuotoja Danguolė Kirlienė.

„Visą gyvenimą negaliu nusėdėti ramiai vietoje. Viduje esu žmogus, norintis kitiems gera. Jei negaliu padėti, kai reikalinga pagalba, tai bent jau padedu žodžiu, paguoda, palaikymu. Draugai sako, kad esu pilnas pozityvumo balionėlis. Turbūt. Žinau tik tiek, kad  gyvenime padėdama  kitiems,  tampu laimingesnė.  Juk tai ir kiekvieno mūsų žmogaus pareiga – padėti kitam.

Dinamiška darbo rinka reikalavo įvairių įgūdžių, gebėjimo ir noro mokytis bei tobulėti.

Turbūt tai ir paskatino mane vyresniame amžiuje kibti į mokslus. Motyvavo ir tai, kad įgytas diplomas visgi garantuos ir darbo vietą, ir stabilesnį pragyvenimo šaltinį. Tvirtai apsisprendusi 2018 m. Panevėžio kolegijoje sėkmingai baigiau Socialinio darbo studijas.

Ne iš karto teko dirbti pagal įgytą naują specialybę (likimas savo koreguoja). Reikėjo slaugyti artimą, sergantį onkologine liga.

Todėl lektorės  R. Palinauskienės psichologiniai aspektai vėžio ligos atžvilgiu ir suteiktos žinios apie paliatyviąją pagalbą gyvenime labai pravertė.

Jau tris metus sėkmingai dirbu socialine darbuotoja šeimos gydytojo komandoje, kuri teikia ir paliatyviosios pagalbos paslaugas. Tai tikrai ta darbo vieta, kur turi būti atsakinga, dėmesinga, jautri, tiesianti pagalbos ranką, pozityvumą, viltį ligoniui ar jo artimiesiems.

Daugiau, mažiau, bet išties visų dėstomų dalykų darbe prireikia.  Dėstytojo Einio Kudžmos teisės pagrindų,  labai nuoširdžios  lektorės Audronės Rimkuvienės išmokyta rusų kalba praverčia bendravime su kai kuriais rajono senjorais.  Dėstytojos Loretos Klokmanienės suteiktos žinios labai pasitarnauja lankstinukų, plakatų kūryboje.

Nuoširdžiai dėkinga visiems dėstytojams  už per ketverius metus suteiktas mokslo žinias. Džiugu ir miela, kad  kuratorė Stanislava Stanevičiūtė nepamiršta manęs, kaip ir aš jos. Fainuolė kuratorė Danutė Klokmanienė, humoro nestokojanti dėstytoja, ji  buvo „griežta gerulė“.

Labai noriu padėkoti kolegijos vadovybei, komendantėms, už apgyvendinimą bendrabutyje, jo švarą ir tvarką, galimybę mokslo metu ramiai studijuoti.  Tai didelė paskata.

Visiems linkiu sveikatos, gražių dienų gyvenime, o abejojantiems ar mąstantiems, kad kam tas mokslas, galiu drąsiai sakyti, kad ne tik žinios, darbo vieta, finansai, tai  labai smagus gyvenimo laikotarpis, su stresais, linksmybėmis, nusivylimais ir pakilimais ir …nostalgija, prisimenant visa tai.“

Galimi darbdaviai:

CLOSE
CLOSE