Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegijos studentės susipažino su teisėjų darbo diena

2023-11-10

Panevėžio apylinkės teisme teisėjo darbą stebėjo dvi Panevėžio kolegijos studentės. Jos dalyvavo projekte „Diena su teisėju“ ir praleido dieną bendraudamos su teisėjais, dalyvaudamos teismo posėdžiuose. Teisėjas Vytautas Krikščiūnas supažindino su teismo darbo specifika studentę Ainą Subataitę, o teisėjas Ignas Totilas pristatė savo darbo dieną studentei Karolinai Vitkauskaitei.

Teisėjas Vytautas Krikščiūnas teisės mokslus studijuojančiai Ainai papasakojo apie teisėjo profesiją, karjeros galimybes. Vėliau kartu nuskubėjo į teismo posėdį. Didelės apimties, daugiau nei 50 tomų, byloje, kurioje 7 vyrai kaltinami sukčiavimu, teko išklausyti ilgą prokuroro baigiamąją kalbą, susipažinti su mišriai organizuotu teismo posėdžiu – dalis dalyvavo tiesiogiai teismo posėdžių salėje, kiti – prisijungę iš įvairių kalėjimų. Studentei Ainai patiko pažinti teismo darbą iš arčiau, tad po šio projekto ji susidomėjo teismo savanorių veikla.

Teisėjas Ignas Totilas taip pat teisę studijuojančiai Karolinai papasakojo apie teisėjo darbo dieną – tai ne tik dalyvavimas teismo posėdžiuose, tačiau ir susipažinimas su kelių, keliolikos ar net keliasdešimt tomų bylomis, planavimas ir pasiruošimas teismo posėdžiams, įvairių teismo procesinių sprendimų parengimas ir priėmimas. Taip pat nuolat reikia sekti naujai priimamus teisės aktus, įvairias aktualijas. Karolina jau turi patirties teisme – ji yra teismo savanorė, nuo mokyklos laikų domisi teise, kryptingai siekia gauti teisinį išsilavinimą ir norėtų dirbti teisme. Studentė buvo dėkinga už turiningai ir įdomiai praleistą dieną.

Projektas „Diena su teisėju“ jau keletą metų organizuojamas visuose šalies teismuose. Tai galimybė iš arčiau pamatyti ir susipažinti su teisėjo profesija ir darbo diena. Šiais metais teismai visoje Lietuvoje atvėrė duris ne tik teisę, bet ir kitas disciplinas studijuojančiam jaunimui.

Skaitykite plačiau JP.lt

Galimi darbdaviai: