Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Alumni susitikimas po 36-erių metų

2024-05-24

Gegužės 18 dieną, iš visos Lietuvos į susitikimą Panevėžyje skubėjo 1985-1988 mokslo metų laidos medicinos felčerių absolventės. Specialybę įgijo 30 absolvenčių mokykloje, kuri tuo metu vadinosi A. Domaševičiaus medicinos mokykla. Visko kartu patirta daug, bet svarbiausia – grupė buvo vieninga ir draugiška. Susitikimas vyko pirmą kartą po 36 metų. Grupės auklėtoja N. Janekienė, džiaugėsi matydama taip gausiai susirinkusias buvusias auklėtines, kurias labai gerai prisimena. Auklėtoja, kaip ir priklauso pagal dienyną, pažymėjo, kas dalyvauja susitikime. Į šventę atvyko: Audronė Vidugirienė, Irma Bernotienė, Ilona Grigonienė, Aušra Rapkevičienė, Daiva Bartkienė, Daiva Vercinskienė, Rita Valantinavičienė, Gitana Vasiliauskienė, Rima Šnirienė, Laima Mažuikienė, Ina Giniūnienė, Asta Diržienė, Daiva Rankelienė, Stanislava Bučnienė, Vida Elijošaitienė, Dalia Jackūnienė, Aušra Grinevičienė, Gražina Stuogienė, Rūta Jamontienė, Daiva Kairienė.

Susitikimo metu netrūko nuoširdžių apsikabinimų, jaudulio, džiaugsmo, gražių žodžių, smagių prisiminimų iš praeities. Pasidalijome savo gyvenimų peripetijomis, kalbėjome apie vaikus ir anūkus. Džiugina tai, kad beveik visos dirba pagal specialybę, visos stojo mokytis iš pašaukimo, todėl yra patenkintos darbu. Dauguma dirba  greitosios medicinos pagalbos tarnyboje, kitos dirba slaugytojomis ligoninėse, medicinos punktuose.

Rita Valantinavičienė, dirbanti greitosios medicinos pagalbos tarnyboje Šiauliuose slaugytoja sakė, kad teikiant skubiąją medicinos pagalbą svarbu išsaugoti žmogaus gyvybę ir sveikatą. Rita pasidžiaugė, kad darbe gera atmosfera, o tik pradėjus dirbti vyresnieji kolegos padėjo tobulinti praktinius įgūdžius.

Dalia Jackūnienė, kuri dirba VšĮ Utenos ligoninėje terapinio skyriaus slaugytoja sakė, kad darbe svarbiausia yra mokėti bendrauti su pacientais, mokėti dirbti komandoje ir gebėti suprasti paciento padėtį, jo emocinę būklę.

Daiva Bartkienė, dirbanti Respublikinės Panevėžio ligoninės Operacinio skyriaus vyresniąja slaugytoja sakė, kad slaugytojas turi būti atsakingas, kruopštus, sąžiningas, kantrus, tolerantiškas, rūpestingas. Daiva džiaugėsi, kad turi galimybę nuolat gilinti savo žinias bei kelti kvalifikaciją.

Didžiuojamės grupiokėmis, kurios yra įvertintos dėl atsakingo, kruopštaus, sąžiningo, nepriekaištingo darbo, už vilties žodį sunkiausią akimirką, už atsidavimą profesijai, už išsaugotą sveikatą ir gyvybę. Daiva Bartkienė, Respublikinės Panevėžio ligoninės Operacinio skyriaus vyresnioji slaugytoja – nominuota 2023 metų Medicinos darbuotojo nominacija. Audronė Vidugirienė, Greitosios medicinos pagalbos tarnyba. Kauno rajono teritorinio skyriaus slaugytoja – 2024 m. gavo apdovanojimą –  nusipelniusio Lietuvos slaugytojo garbės ženklą.

Smagu po tiek metų buvo visas pamatyti. Daug ką prisiminėm, prisijuokėm, prilinkėjom…

Įspūdžiais pasidalino Panevėžio kolegijos dėstytoja Vida Elijošaitienė

Galimi darbdaviai: