Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

T. Pažemeckas. Džiaugiuosi, kad, baigęs magistro mokslus, gavau galimybę dėstyti Panevėžio kolegijoje

2024-09-25

„Studijuoti kineziterapiją Panevėžio kolegijoje pradėjau 2013 metais. Prieš stojamuosius svarsčiau tarp dviejų opcijų. Mokamos studijos didmiestyje ar nemokamas mokslas Panevėžio kolegijoje?“- dvyliktą klasę prisiminė mūsų alumni Tomas Pažemeckas.

„Nenusivyliau pasirinkęs studijas gimtajame mieste, kurios davė tikrai daug! Nuo pat pradžių mokslai sekėsi labai gerai. Jaučiau, kad pasirinkau mėgiamą studijų kryptį (ačiū mokytojai Giedrei Valaitienei, kuri tuo metu Juozo Miltinio Gimnazijoje dėstė profesinį ugdymą). Manau kiekvienas studentas pasieks puikius rezultatus, jeigu jausis „savo rogėse“. Gyvenimas per trumpas gaišti laiką ten, kur nesijauti gerai.

Prasidėjus praktikoms, pamačiau kolegijos stipriąsias puses. Praktinė bazė buvo labai stipri. Ji leido mums, kaip studentams, susidurti su įvairiomis medicininėmis situacijomis ligoninėse, poliklinikose, raidos centruose, neįgaliųjų ar reabilitaciniuose centruose. Per visus tris studijų metus pavyko pasisemti patirties beveik visuose ligoninės skyriuose, kur susidūriau su labai įvairiais pacientais. Teko sudalyvauti ir masažų čempionatuose ir papildomuose mokymuose.

Labai džiaugiuosi, kad teko mokytis ir semtis patirties iš lektorės Lauros Janušonienės, kuri leido ir prisidėti prie atvirojo Europos masažų čempionato organizavimo 2016 metais.  Trečio kurso pabaigoje gavau pasiūlymą užbaigus mokslus įsidarbinti kineziterapeutu reabilitacijos centre. Tą ir padariau iš karto po kolegijos baigimo. Gavus diplomą tęsiau mokslus Kaune. Ten pamačiau, kad buvau labiau patyręs praktiniais klausimais nei kolegos, kurie buvo baigę universitetus, o tai dar vienas pliusas kolegijai ir jos studentams.

Džiaugiuosi, kad baigęs magistro mokslus, gavau galimybę dėstyti Panevėžio kolegijoje ir toliau dalintis patirtimi su studentais.  Studijų metu iš kolegijos stengiausi pasisemti kuo daugiau. Visus dėstomus dalykus kruopščiai konspektavau, ruošiausi. Jaučiau, kad šių žinių prireiks ir ateityje dirbant su pacientais. Ačiū visiems kolegijos dėstytojams, kuriuos sutikau savo karjeros pradžioje. Labai linkiu visiems, kurie pasirinks studijuoti norimą profesiją Panevėžio kolegijoje, susitelkti pilnai į studijas, naudotis teikiamomis žiniomis ir tik įdėjus daug darbo turėsite puikią karjeros pradžią.“

Galimi darbdaviai: