Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Pasaulis atrodo šviesesnis, kai šypsomės

2024-10-17

Prasidėjus spaliui tradicinė Šypsenų diena į Panevėžio kolegiją pakviečia daug smalsių, linksmų ir norinčių dalintis savo šypsena lankytojų.
Panevėžio kolegijos Biomedicinos mokslų fakulteto dėstytojai ir studentai – būsimieji burnos higienistai – Šypsenų dienos proga ir šiais metais spalio 16 dieną pakvietė miesto gyventojus ir kolegijos bendruomenę apsilankyti Burnos priežiūros laboratorijoje bei sužinoti dantų priežiūros subtilybių. Juk dantys ne tik dalyvauja kramtant maistą, bet jie puošia žmogų, padeda šypsotis.
Sulaukėme priešmokyklinukų iš Panevėžio m. lopšelių / darželių „Linelis”, „Sigutė”, „Kastytis”, mokinių iš Vilties progimnazijos, M. Karkos pagrindinės mokyklos ir Vytauto Mikalausko menų gimnazijos. Vaikai susipažino su įranga, kuri naudojama mūsų laboratorijoje ir daugelyje odontologijos kabinetų, išbandė jos veikimą, pakartojo žinias apie dantų priežiūrą ir valėsi dantis. Priimti 120 lankytojų, su jais bendrauti ir jiems šypsotis – nelengvas iššūkis ir studentams. Tačiau būsimieji burnos higienistai nestokojo energijos ir išmonės, kaip sudominti lankytojus savo vykdoma veikla. Tokio renginio metu sustiprinamos kompetencijos, kurios bus reikalingos profesinėje veikloje ateityje, išmokstama bendrauti su skirtingo amžiaus asmenimis, vystomi vadybiniai ir organizaciniai gebėjimai. Studentams renginyje padėjo dėstytojos Vaiva Karalevičienė ir Rima Adomaitienė.
Panevėžio kolegijos bendruomenės narius būsimieji burnos higienistai pakvietė susipažinti su burnos priežiūros priemonėmis bei dalyvauti linksmoje fotosesijoje.
Šypsenų diena – viena iš Panevėžio miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro inicijuoto projekto „Spalis – sveikatos stiprinimo mėnuo“ veiklų, o Panevėžio kolegijos studentai ir dėstytojai savo darbais ir žiniomis prisideda prie panevėžiečių sveikatos gerinimo ir sveikų šypsenų išsaugojimo.
Juk sakoma, kad pasaulis atrodo šviesesnis, kai šypsomasi. Todėl jei pamatysite žmogų be šypsenos, padovanokite jam savo šypseną.

Galimi darbdaviai: