Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegijoje lankėsi Švietimo, mokslo ir sporto ministrė

2024-10-23

2024 m. spalio 22 d. Panevėžio kolegijoje vyko susitikimas, kuriame dalyvavo Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, viceministras Ignas Gaižiūnas ir LR Seimo narys Bronislovas Matelis. Susitikime buvo aptarti Panevėžio kolegijai itin svarbūs klausimai, susiję su institucijos veikla bei naujų studijų programų kūrimu.
Sveikindamas garbingus svečius, Panevėžio kolegijos direktorius dr. Gediminas Sargūnas pasidžiaugė, kad ministrė rado laiko apsilankyti ir susipažinti su kolegijos veikla bei iššūkiais. Jis pabrėžė, kad ši aukštoji mokykla siekia nuolat tobulėti ir prisitaikyti prie regiono verslo bei darbo rinkos poreikių. Panevėžio kolegijos tarybos pirmininkas Sigitas Gailiūnas, kuris taip pat yra Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas bei vadovauja AB „Lietkabelis“, džiaugėsi, kad mieste veikia aukštoji mokykla, rengianti kvalifikuotus specialistus vietos verslo įmonėms ir aktyviai bendradarbiaujanti su verslu mokslinėje tiriamojoje veikloje.
Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius Mindaugas Vaitkus pabrėžė, kad Panevėžio kolegija ypač svarbi sveikatos sektoriui. Jo teigimu, daugelis ligoninėje praktiką atliekančių slaugytojų lieka dirbti regione, taip stiprindami vietos sveikatos priežiūros įstaigas.
Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijos direktorius Raimondas Dambrauskas pastebėjo, kad žavėjimasis mokslu užsienyje mąžta ir dėl ekonominių priežasčių ar norimų studijų jaunimas vis dažniau renkasi studijas savo mieste.
Susitikimo metu kolegijos direktoriaus pavaduotoja dr. Jurgita Lieponienė pristatė viziją kolegijoje pradėti rengti pradinio ugdymo pedagogus. Ši programa atsirado atsižvelgiant į regiono mokyklų direktorių prašymus ir esamą pedagogų trūkumą. Kolegija atliko apklausą 15-oje aplinkinių savivaldybių, kuri parodė, kad tokia studijų programa yra ne tik reikalinga, bet ir perspektyvi regione.
Po susitikimo Panevėžio kolegijos bendruomenė tikisi, kad jų pasiūlymai bus išgirsti ir netolimoje ateityje kolegija galės pasiūlyti šią naują, regionui aktualią studijų programą.
Susitikime taip pat dalyvavo Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius Visvaldas Matkevičius, Panevėžio kredito unijos vadovas Kazimieras Antanynas bei „Luminor“ banko Šiaurės regiono vadovas Marius Lukianas, kurie aktyviai dalyvavo diskusijoje apie aukštojo mokslo ir verslo bendradarbiavimą.

 

Galimi darbdaviai: