Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Studentai puikiai pasirodė Pirmosios pagalbos varžybose

2023-10-31

Šių metų spalio 27 dieną Panevėžio kolegijos komanda: antro ir trečio kursų būsimieji Skubios medicinos pagalbos paramedikai: Yevhen Karaman, Vilma Šimonienė ir Lukas Livdans dalyvavo Pirmosios pagalbos varžybose, kurias organizavo Karaliaus Mindaugo profesinė mokykla.
Komandą į žaidynes lydėjo Skubios medicinos pagalbos paramedikų dėstytoja Eglė Orlovaitė.
Studentai turėjo panaudoti praktines ir teorines žinias, teikiant pirmą pagalbą įvairiose kritinėse situacijose, greitai ir tiksliai įvertinti saugumą, atpažinti pacientų būkles ir iki GMP atvykimo suteikti pirmąją pagalbą parankinėmis priemonėmis. Paramedikams teko stabdyti masyvų išorinį kraujavimą iš kaklo, kirkšnies bei šlaunies, atpažinti Insultą, teikti pradinį gaivinimą skendusiai nėščiajai, tinkamai suteikti pagalbą sušalusiai kurčiai pacientei patyrusiai blauzdikaulio lūžį. Taip pat savo jėgas išbandė kokybiškai atlikdami pradinį gaivinimą estafetės rungtyje. Galiausiai išlaikė teorinį 25 klausimų testą.
Komanda dirbo labai susitelkusi, girdėjo vienas kitą ir palaikė- todėl iš 29 komandų užėmė ketvirtąją vietą ir vos 6 taškais atsiliko nuo prizininkų.

Galimi darbdaviai: