Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Burnos higienisto darbo diena

2024-05-10

Panevėžio Vilties progimnazijos ketvirtokai 2024-05-09 Karjeros dienos metu lankėsi Panevėžio kolegijos Burnos priežiūros laboratorijoje. Mokiniai dalyvavo užsiėmime „Burnos higienisto darbo diena”.

Kiekvienas burnos higienistas atsakingas už saugios ir kokybiškos paslaugos teikimą pacientui, todėl jis turi atlikti daug darbų, kol dar nėra paciento kabinete. Tad vaikai buvo pakviesti susipažinti su nematoma burnos higienisto darbo veikla.

Burnos higienisto darbo diena prasideda nuo pasiruošimo darbui, ypač daug dėmesio skiriama infekcijų kontrolės priemonėms. Šiuo tikslu burnos higienistas turi tinkamai dėvėti specialius darbo drabužius ir naudoti asmenines apsaugos priemones.  O vienas pirmųjų darbo dienos ritualų – kruopštus rankų plovimas ir dezinfekcija. Tai būtinas veiksmas, siekiant užkirsti kelią bakterijų ir virusų perdavimui.  Vaikams buvo leista įsijausti į burnos higienisto vaidmenį, jie rengėsi asmenines apsaugos nuo infekcijų priemones, plovėsi ir dezinfekavo rankas ir ruošėsi darbui, susipažino su svarbiausiai instrumentais, kurie naudojami dirbant su pacientu. Nors į Burnos priežiūros laboratoriją atvykę vaikai tikėjosi išgirsti apie dantų valymą, tačiau šis užsiėmimas buvo kitoks – jie pamatė nematomą burnos higienisto darbo pusę. Vaikai liko nustebinti, kad tiek dėmesio skiriama pasiruošti saugiai dirbti su pacientais.

Džiaugiamės turėdami galimybę priimti svečius Panevėžio kolegijos laboratorijose, suteikti jiems galimybę patirti įvairių profesijų subtilybes. Tikimės, kad ši patirtis bus prasminga bei įkvepianti, ir ateityje šie mokiniai norės prisijungti prie mūsų studentų bendruomenės.

Galimi darbdaviai: