Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

L. Jakučionienė. Apetitas kyla bevalgant!

2024-05-28

Nuoširdžiai savo istorija pasidalino kolegijos alumni Laurita Jakučionienė:

„Laba diena. Esu grožio terapeutė Laurita. Jums bus atliekamas Kobido veido masažas. Jei esate pasiruošusi, galime pradėti.“ Taip, ir dar panašiais būdais pradedu savo dieną su klientu „Vytautas Mineral SPA“.

O viskas prasidėjo taip nekaltai ir taip spontaniškai. Po mokyklos, nusprendžiau metus laiko leisti sau padaryti pertrauką. Dirbau užsienyje. Grįžusi į Lietuvą, šiek tiek tėvų pastūmėta, bet pati nusprendusi, įstojau į Panevėžio kolegiją, mokytis grožio terapijos. Tikslas buvo susipažinti su grožio sritimi. Kadangi internete perskaičiau, kad mokslai apima daug sričių, o tai yra nuo aparatų iki makiažų, nuo manikiūro iki masažo ir dar daug kitų sričių, nusistačiau taisyklę, kad jeigu niekas „neužkabins“, bent įgysiu žinių ir mokėsiu save puoselėti. Su tokiu požiūriu pradėjau mokytis.

Bet viskas susidėliojo visai į kitą pusę. Studijos buvo intensyvios. Mus mokė daug gabių dėstytojų. Antrame kurse pradėjome mokytis masažų meno pas dėstytoją Laurą Janušonienę. Nežinau iki šiol kas taip mane sužavėjo: ar masažai, ar dėstytojos menas parodyti masažus įvairiomis technikomis. Galbūt masažo prisilietimo galia buvo neįtikėtinai veiksminga ir naudinga. Bet kokiu atveju, aš pagaliau radau save masažuose.
Sekėsi puikiai, todėl užsiminus dėstytojai, apie studentų masažo čempionatą, neilgai svarsčiau ir paprašiau būti mano mokytoja, ruošiantis konkursui. Ir ji sutiko! Pasiruošimas buvo ilgas ir sunkus. Tie žodžiai gal net neapibūdina tikrojo triūso. Visas dienas iki vėlyvos nakties darbas, tų pačių judesių kartojimas ir mokymasis, kaip padaryti paprasčiausią veido masažą. Taip taip. Tai buvo sunkiausia, nors dabar atrodo juokai! Turėjau stiprią komandą: mano modelis, kolegė, prisidėjo prie makiažo, daiktų tempimo ir palaikymo. Taip laimėjome pirmąją vietą. Ir sakau, kad laimėjome. Ne aš. Mes!

Vėliau gavau pakvietimą sudalyvauti be laimėjimo teisės Europos masažų čempionate. Tai buvo didis įvykis mano gyvenime. Kadangi tuomet dėstytoja buvo teisėja čempionate, turėjau beveik savarankiškai viską prisiminti. Mano manymu, ji mane į metė į savarankiškumo duobę, kur turėjau susitvarkyti su savimi, su jauduliu ir pamatyti pati, kiek daug reikia įdėti pastangų, norint parodyti savo gabumus. Žinoma, galbūt ir dėl kompetencijos teisėja tiesiog negalėjo būti šalia, dėl etikos ir lygybės. Bet žinau, ji mane palaikė širdimi ir mano nuostabai, užėmiau 7 vietą! Būdama studentė, neturinti patirties, aš sugebėjau! Nors per masažą, turėjau uždėti veido kaukę, kuri man neatsidarė. Dėstytoja sakė, kad dar nėra mačiusi tokio ramaus ir harmoningo veido tokioje bėdoje! Tai išgelbėjo mane. Nepasimesti. Ramiai atgal padėjau kaukę, lyg tai būtų buvę surežisuota, ir toliau atlikau jauninantį ritualą balzakiško amžiaus moteriai. O kiek laimės buvo po visko!

Taip atsivėrė dar platesni vandenynai. Pradėjau dirbti Birštone „Karališka rezidencija“. Būdama studentė važinėjau suautobusu į Birštoną kiekvieną savaitgalį. Grįžavau labai vėlai. Baigusi studijas nusprendžiau su Erasmus programa išvažiuoti į Barseloną. Patirties įgijau prabangiame viešbutyje įsikūrusiame, kelis metus iš eilės pripažintu prabangiausiu Europoje – Hotel el Palace Barcelona Spa. Ten įgijau kitokios patirties. Aukščiausios klasės spa paslaugos, individualus dėmesys klientui. Turtingiausių arabų šeichų žmonos pasiimdavo visą Spa tik sau, kad tik nebūtų jokio svetimo vyro. Patirtis buvo neįkainojama.

Grįžusi iš Barselonos norėjau kuo daugiau pamatyti. Kaip sakoma, apetitas kyla bevalgant! Turėjau individualius mokymus Spa Vilnius Druskininkai. Juos laimėjau studentų masažo čempionate. Mėnesį laiko gyvenau viešbutyje kaip svečias, mane mokė meistrai ne tik masažo, bet ir Spa subtilybių. Juk kiekvienas Spa turi savo koncepciją, taisykles ir požiūrįį procedūras! Po mėnesio gavau pasiūlymą dirbti. Labai gera patirtis ir dardidesnis noras mane skatino ieškoti dar daugiau. Gavau pasiūlymą dirbti ,,Vytautas Mineral Spa”. Nedvejodama sutikau. Dėl šiuolaikiško požiūrio įSpa procedūras, mokymus ir karjeros galimybes. Prasidėjo daug mokymų, dardaugiau darbų ir dar daugiau galimybių. Taip prasidėjo patys rimčiausi čempionataimano gyvenime. Lietuvos masažų čempionatas kėlė daug streso. Visas pasiruošimasbuvo ne tik už save, bet ir už įmonės vardą. Važiavome laimėti. Mūsų komanda važiavonugalėti. Ir nugalėjome! Taip pat gavome kelialapį į Pasaulio čempionatą. Kuriame tapome čempionai. Ir iki šiol Vytautas Mineral Spa augina čempionus. O taurės ir medaliai primena aukštą meistrų lygį. Čia pasilikau dirbti ir toliau augu. Tik augu kaip veido masažų specialistė, Kobido veido masažo meistrė ir procedūrų specialistė.

Visos šios sėkmės savo gyvenime neįsivaizduoju be žmonių, kuriuos paminėjau! Bet taip pat sėkmė nebūtų atėjusi, jei nebūčiau to siekusi.“

Galimi darbdaviai:

CLOSE
CLOSE