Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

G. M. Samuitytė. Įdomiausia studijų dalis – praktikos

2024-06-03

2023 metais baigiau kineziterapijos studijas. Tvirtai žinojau, kad be darbo būti tiesiog ne man, todėl dar nebaigusi studijų turėjau darbo pasiūlymą. O noras dirbti pagal specialybę buvo labai didelis, todėl vos gavusi diplomą ir visus kitus reikiamus dalykus, pradėjau dirbti pagal specialybę.

Studijų metu buvau kiek įmanoma aktyvesnė studentė, ne veltui matyt ir pelniau „Metų veržliausio“ studento apdovanojimą, kurį per Diplomų įteikimo šventę man skyrė PANKO ALUMNI klubas. Manęs visada būdavo pilna visur, kur tik įmanoma – ir kiek leisdavo studijos. Kartais net sulaukdavau pasakymų, kad per daug „užklasinės“ veiklos turiu, tačiau man patikdavo dalyvauti įvairiuose renginiuose, nes vien sėdėjimas prie knygų būtų buvęs tiesiog per daug monotoniškas.

Trejus metus trukę mokslai buvo kaip amerikietiški kalneliai: su pakilimais ir nuosmukiais, bet niekada nepasidaviau ir pasiekiau savo, nes ši specialybė mane ir asmeniškai labai liečia. Iš paciento tapti specialiste – buvo didelis pasiekimas man pačiai.

O dėstytojų turėjau visokių, bet, kaip ir visur, vieni labiau patinka, kiti mažiau. Tačiau vienas dėstytojas, kuris ir buvo mano darbo vadovas, man studijų metais tapo autoritetu ir liko autoritetas. Ir jeigu ne dėstytojas, nežinau, ar dabar dirbčiau toje srityje, kurioje dirbu. Esu be galo dėkinga už visas žinias, įgytas per studijų metus.

Biomedicinos mokslų fakultetas buvo ta vieta, kur visada eidavau su šypsena ir prireikus pagalbos visuomet žinojau, kad kolektyvas ras sprendimą į bet kokį man iškilusį klausimą.

Įdomiausia studijų dalis – praktikos, jų metu praktiškai visi įgūdžiai, kurių reikia darbe, susiformuoja per praktikas, o kolegiją dėl to ir rinkausi, nes čia daugiau įgyjama žinių per praktiką.

Taip pat kolegija suteikia sąlygas atlikti ir savanoriškas praktikas vasaros atostogų metu, kuo pasinaudojusi supratau, kas mane kineziterapeuto specialybėje labiausiai traukia ir domina.

Nesigailiu, kad pirma savo stotele specialybės link pasirinkau Panevėžio kolegiją ir baigiau mokslus būtent čia.

Buvusi KTP-20 studentė Goda Marija Samuitytė

Galimi darbdaviai: