Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

ERASMUS+ mobilumo veiklas praturtino Latvijoje eksponuota mūsų lektoriaus paroda

2024-06-05

Socialinių mokslų fakulteto Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo studijų programos lektoriai Jolanta Aleknavičiūtė, Reda Jonušauskienė ir Sigitas Laurinavičius dalyvavo programos ERASMUS+ mobilumo veiklose Rezeknės technologijų akademijoje (RTA) Latvijoje. Rėzeknės technologijų akademijoje eksponuota ir didelio dėmesio sulaukė Panevėžio kolegijos lektoriaus, tapytojo Sigito Laurinavičiaus paroda.

Sigitas Laurinavičius yra Lietuvos dailininkų sąjungos, LATGA, Žiemgalos krašto dailininkų grupės narys bei Panevėžio fotografų draugijos garbės narys. Parodose dalyvauja nuo 1995 m. Per šį laikotarpį yra surengęs 19 autorinių parodų bei dalyvavęs daugiau kaip 100 įvairių grupinių parodų Lietuvoje bei užsienyje.
Sigitas Laurinavičius Šiaulių universitete, Dailės fakultete yra įgijęs braižybos, dailės ir darbų (technologijų) mokytojo specialybę ir dailėtyros magistro laipsnį. Yra parengęs ir publikavęs straipsnių dailės, fotografijos ir meno pedagogikos temomis Lietuvos ir užsienio periodiniuose leidiniuose; parengęs ir įgyvendinęs keletą dailės ir fotografijos projektų.
Už kūrybinę bei meno organizacinę veiklą yra įvertintas įvairių meno, kultūros ir švietimo įstaigų padėkos raštais bei Panevėžio miesto savivaldybės kultūros ir meno premija (2018 m.).

Autorius susirinkusiems kolegoms ir studentams papasakojo kai kurių darbų sukūrimo aplinkybes, paveikslų prasmę ir pasiūlė eksponuojamą parodą apžiūrėti atidžiau – pasitelkus išmaniąsias technologijas. Nuskenavus greta paveikslo pavadinimo esantį QR kodą galima daugiau sužinoti apie kiekvieną iš kūrinių. Mūsų dėstytojai turėjo galimybę susipažinti ir su RTA docentės Dianos Apele kūryba, kurioje naudojamos įvairios technikos: graviravimas lazeriu, fotografija, linoraižiniai, ebru tapyba ir kt.

Šis vizitas dar viena puiki galimybė keistis patirtimi, plėsti akiratį ir stiprinti ryšius su kolegomis Latvijoje.

 

Galimi darbdaviai: