Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Diplomų įteikimo ceremonija: pirmieji tarptautiniai absolventai ir naujos kvalifikacijos

2024-06-25

Birželio 21 d. įvyko jau 23-osios Panevėžio kolegijos laidos diplomų įteikimo – „Mokslo ir studijų baigimo“ šventė. Diplomai įteikti 204 studentams.

Penktadienį šventės pradžią su Panevėžio muzikinio teatro pučiamųjų instrumentų orkestru „Garsas“ paskelbusi kolegijos bendruomenė tradiciškai žygiavo į Kalnapilio areną Ten kartu su Panevėžio miesto savivaldybe kvietė visus į „Mokslo ir studijų baigimo“ šventę, kurios metu pasveikinti daugiau nei 200 kolegijos absolventai. Metų pradžioje buvo įteikti diplomai 37-iems bendrosios praktikos slaugos absolventams, iš kurių dešimt gavo diplomus su pagyrimu.

Šventės metu  pirmą kartą įteikti penkto lygio Verslo informacinių sistemų kūrimo trumposios pakopos diplomai, suteikiantys programuotojo kvalifikaciją. Įteikta 12 diplomų su pagyrimu. Pirmą kartą studijas baigė užsienio studentas iš Egipto, kuris anglų kalba studijavo Kineziterapiją.

„Visi stengiamės, kad mūsų absolventai galėtų didžiuotis tuo, jog studijavo Panevėžio kolegijoje ir būtent šioje aukštojoje mokykloje įgijo profesinio bakalauro ar trumposios studijų pakopos diplomą.

Šiais metais gausiausia ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų laida – 40 absolvenčių, socialinio darbo studijų programos – 25 absolventai, buhalterinės apskaitos – 21 absolventė, statybos inžinerijos ir elektromechanikos studijų programose – po 15 absolventų.

Didžiuojamės, kad 27 procentai absolventų pasiekė puikų ir labai gerą studijų įvertinimo lygį, 23 procentai pasiekė gerą, o 22 procentai gavo vidutinį įvertinimą,“- sveikindamas susirinkusius pasidžiaugė kolegijos direktorius dr. Gediminas Sargūnas.

Šventėje dalyvavo Panevėžio miesto vicemerė Loreta Masiliūnienė, LR Seimo nariai Guoda Burokienė, Deividas Labanavičius, jie už aktyvią mokslinę ir visuomeninę veiklą studentams įteikė padėkos raštus. Panevėžio rajono meras Antanas Pocius, Kupiškio vicemeras Valdas Šateika kartu su kolegijos direktoriumi įteikė 12 bakalauro diplomų su pagyrimu. Šiemet pirmą kartą Teisės studijas baigė 10 diplomantų, dirbančių policijos komisariatuose. Juos pasveikino Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Rimantas Bobinas.

Panevėžio kolegijos Alumni klubas tęsia tradiciją ir apdovanojo veržliausią studentą. Šiemet šis titulas atiteko buvusiam studentų atstovybės prezidentui, Studentų mokslinės draugijos pirmininkui Dariui Kriukovskiui. Jam klubo prezidentė Genė Jakaitienė įteikė specialų klubo įsteigtą suvenyrą.

Su nuostabia švente susirinkusius, o labiausiai absolventus sveikino, Panevėžio miesto poliklinikos direktorė Aurelija Petronienė, Panevėžio miesto odontologijos poliklinikos direktoriaus pavaduotoja odontologijai, laikinai vykdanti direktorės funkcijas Santa Miežinienė, Respublikinės Panevėžio ligoninės Slaugos administratorė Rasa Masienė, Panevėžio švietimo centro direktorė Asta Malčiauskienė.

Į absolventus kreipęsis Panevėžio kolegijos direktorius sakė:

„Profesinio bakalauro ar trumposios pakopos kvalifikacijos diplomas – tai kelialapis naujam gyvenimo tarpsniui. Jūsų laukia iššūkiai, galimybės ir ateities tikslai, tačiau esame įsitikinę, kad jūs pasiruošę priimti visus šiuos iššūkius su drąsa ir pasitikėjimu. Įgytas išsilavinimas yra jūsų jėga, kurią galite naudoti savo siekiams ir svajonėms įgyvendinti.“ Jis diplomantams linkėjo sėkmės pasirinktame profesiniame kelyje ir kvietė grįžti: tapti aktyviais Alumni klubo nariais, pabendrauti su dėstytojais, atnaujinti ar pagilinti žinias.

Panevėžio kolegijos bendruomenė didžiuojasi absolventais ir jų pasiekimais. Jie ir toliau sėkmingai rengia kvalifikuotus specialistus, kurių sėkmę lydi ne tik diplomai, bet ir pripažinimas bei padėkos už aktyvią veiklą ir pasiekimus.

Daugiau renginio akimirkų Panevėžio kolegijos Facebook paskyroje

Galimi darbdaviai:

CLOSE
CLOSE