Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

11 gimnazistų komandų varžėsi Panevėžio kolegijos konkurse

2024-10-03

Panevėžio kolegijoje vyko Panevėžio miesto ir rajono gimnazijų konkursas „Moksleivi, nebūk lauras – būk bakalauras“, kuris jau antrą kartą subūrė 11-12 klasių mokinius draugiškai pasivaržyti. Šio konkurso tikslas – supažindinti mokinius su aukštuoju mokslu ir karjeros galimybėmis Panevėžio regione.

Konkurso uždaviniai: skatinti mokinių domėjimąsi aukštuoju mokslu, supažindinti su skirtingomis mokslo sritimis, ugdyti komandinio darbo įgūdžius bei skatinti bendravimą ir bendradarbiavimą tarp skirtingų mokslo įstaigų.

Komandos demonstravo kūrybiškumą, gebėjimą įsiklausyti ir tartis, pasitikrindamos žinias Biomedicinos, Socialinių ir Technologijos mokslų fakultetų parengtose užduotyse bei priimdamos socialinių partnerių pateiktus iššūkius. Biomedicinos mokslų fakulteto studentės kartu su dėstytoja Rima Adomaitiene, artėjant šaltajam sezonui, priminė visiems apie taisyklingą rankų higieną. Dėstytojas Česlovas Bartkus kvietė susipažinti su investavimo galimybėmis, o dėstytojas Remigijus Kaliasas – pasivaržyti kūrybinėje užduotyje, pasitelkiant tiksliųjų mokslų žinias.

UAB ADAX pakvietė mokinius pasitelkti kūrybiškumą ir pateikti idėjų, kaip galima panaudoti metalo atliekas. Jaunimui buvo iškeltas tikslas nepamiršti idėjų pritaikomumo. Džiugu, kad gimnazistai pristatė savo idėjas ne tik raštu, bet ir pateikė prototipų pavyzdžius.

Panevėžio respublikinė ligoninė klausė gimnazistų, kas yra turniketas ir kokios jo panaudojimo galimybės, o Panevėžio miesto savivaldybė kvietė sukti laimės ratą ir pasitikrinti žinias apie Panevėžį.

Šiame renginyje dalyvavo 6 Panevėžio miesto ir 2 Panevėžio rajono gimnazijų mokiniai, kurie susibūrė į 11 komandų. Antrus metus vykstantis konkursas auga ne tik komandų, bet ir gimnazijų skaičiumi, tapdamas ne tik Panevėžio miesto, bet ir rajono renginiu. Panevėžio rajono savivaldybė apdovanojo geriausiai pasirodžiusią Panevėžio rajono gimnazistų komandą.

Vertinimo komisija atsakingai vertino mokinių kūrybiškumą, komandinio darbo įgūdžius ir bendrąsias kompetencijas, o renginys paliko teigiamą įspūdį tiek dalyviams, tiek organizatoriams.

I vieta – „Imam pirmą uniją“ (Panevėžio Juozo Miltinio gimnazija)

II vieta – „Lizosomos“ (Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazija)

III vieta- „Ilgi tiesūs cepelinai“ (Panevėžio Juozo Miltinio gimnazija)

Panevėžio miesto savivaldybės prizus laimėjo komanda „Smurfai“ (Kazimiero Paltaroko gimnazija)

Panevėžio rajono savivaldybė dovana iškeliavo į Velžio gimnaziją – komandai „Velžio voverės“

Respublikinės Panevėžio ligoninės prizus laimėjo „Bemiegiai mieli fufonautai“ (Panevėžio „Minties“ inžinerijos gimnazija)

UAB ADAX užduotį laimėjo „Super 4 “ (Panevėžio „Minties“ inžinerijos gimnazija)

Galimi darbdaviai: