Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Jaunimas renkasi studijas Panevėžio kolegijoje!

2015-09-18

Panevėžio kolegijos akademinė bendruomenė džiaugiasi galėdama pasveikinti beveik puse tūkstančio pirmakursių studentų, kurie netrukus įsilies į aukštosios mokyklos gyvenimo ritmą.

Birželio 1-ąją startavęs bendrasis priėmimas į aukštąsias mokyklas Panevėžio kolegijai buvo sėkmingas. Studijų sutartis su aukštąja mokykla jau yra pasirašę 457 pirmakursių, iš jų valstybės finansuojamų studijų – 224, valstybės nefinansuojamų studijų su studijų stipendija – 4, valstybės nefinansuojamų – 229. Šiemet bendrajame priėmime į Lietuvos aukštąsias mokyklas dalyvavo 43 valstybinės ir nevalstybinės aukštosios mokyklos – 20 universitetų ir 23 kolegijos. Konkurse iš viso dalyvavo 32 568 stojantieji. Iš viso Lietuvos kolegijose bendrojo priėmimo metu valstybės finansuojamų studijų sutartis pasirašė 6 586, studijų su studijų stipendijomis – 352, tikslinio finansavimo – 19, valstybės nefinansuojamų studijų sutartis – 4 374 būsimieji pirmakursiai.

Pernai Švietimo ir mokslo ministerija šalies aukštąsias mokyklas paragino numatyti minimalų konkursinį balą. Šis balas užtikrina, kad į aukštąsias mokyklas įstotų labiau motyvuoti studentai. Daugumos Lietuvos universitetų minimalūs stojimo balai svyruoja nuo 1 iki 3. Nors didžioji dalis kolegijų numatė 0,8 balo slenkstį, trys šalies kolegijos, tarp jų ir Panevėžio, nustatė dar didesnį. Panevėžio kolegijos minimalus stojamasis balas – 1.Nors ir buvo abejonių, kad minimalus stojamasis balas gali išgąsdinti stojančiuosius, tačiau buvo nuspręsta į kolegiją priimti tik tuos pretendentus, kurie  atitinka minimalaus konkursinio balo kriterijus. Nuogąstavimai nepasitvirtino. Į kolegiją įstojo ne mažiau studentų nei pernai, nepaisant to kad kai kurie didieji Lietuvos universitetai nesutiko įvesti minimalaus konkursinio balo.

Populiariausios studijų programos tarp stojančiųjų išliko panašios kaip ir praėjusiais metais. Gausiausiai būsimieji studentai rinkosi Biomedicinos mokslų srities studijas – Bendrosios praktikos slaugos, Burnos higienos, Kineziterapijos ir Grožio terapijos studijų programas. Stiprūs dėstytojai, didelis praktinio mokymo valandų skaičius, moderniausia praktinio mokymo bazė  bei aukštas absolventų įsidarbinimo procentas, neleidžia abejoti šių studijų programų reikalingumu.

Priėmimo rezultatai rodo augantį susidomėjimą Technologijos mokslų srities studijomis. Populiariausios – Elektros ir automatikos įrenginių bei su informacinėmis technologijomis susijusios studijų programos – Informacinės sistemos, Kompiuterių tinklų administravimas, Kompiuterių technika. Gilias tradicijas turinčios  Statybos ir Aplinkos apsaugos studijų programos taip pat išlaiko pastovų studijuojančiųjų skaičių.

Nestinga norinčiųjų studijuoti ir Socialinių mokslų srities studijų programas. Geri absolventų atsiliepimai bei teigiama darbdavių nuomonė lėmė stojančiųjų didelį susidomėjimą Buhalterinės apskaitos, Logistikos vadybos, Socialinio darbo studijų programomis. Trečius metus realizuojama Teisės studijų programa, kuri išsiskiria aktualiomis Viešųjų pirkimų ir Draudimo specializacijomis taip vis labiau sulaukia norinčiųjų studijuoti šią specialybę. Pedagogikos krypties studijas, Ikimokyklinio ugdymo ir Muzikos pedagogikos studijų programas, šiais metais studijuos nedidelė, tačiau labai motyvuotų studentų grupė.

Pirmakursių skaičius su lyg kiekviena diena didėja, nes šiuo metu kolegijoje vykdomas papildomas priėmimas į studijas sulaukia nemažai norinčiųjų studijuoti. Dėl įvairių priežasčių nedalyvavusieji bendrajame priėmime arba negavusieji pageidaujamo kvietimo iki rugpjūčio 31 d. gali dalyvauti papildomame priėmime į valstybės nefinansuojamas studijų vietas ir tapti studentu bei prisijungti prie jau suformuotų akademinių grupių.

Prašymai priimami į:

Biomedicinos mokslų srities studijas:

·        Bendrosios praktikos slauga.

·        Burnos higiena.

·        Grožio terapija.

·        Kineziterapija.

Socialinių mokslų srities studijas:

·        Buhalterinė apskaita.

·        Ikimokyklinio ugdymo pedagogika.

·        Logistikos vadyba.

·        Muzikos pedagogika.

·        Socialinis darbas.

·        Turizmo ir laisvalaikio vadyba.

·        Teisė.

Technologijos mokslų srities studijos:

·        Aplinkos apsauga.

·        Elektros ir automatikos įrenginiai.

·        Informacinės sistemos.

·        Kompiuterių technika.

·        Kompiuterių tinklų administravimas.

·        Statyba.

Pageidaujantys studijuoti prašymą turi pateikti iki rugpjūčio 31 d. Panevėžio kolegijos Studijų ir karjeros centre (Laisvės a. 23). Informacija suteikiama: 8 45 460590, 8 45 467787,  stojimas@panko.lt. Nuo rugsėjo 1 d. iki spalio 1 d. bus organizuojamas tiesioginis priėmimas į Panevėžio kolegiją.

Galimi darbdaviai: