Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Projektas „MILDA: moterų iniciatyva Lietuvoje demokratijai auginti“ ir seminaras tema: „LYGYBĖS LINK: lyties perspektyva politikoje, darbo rinkoje ir šeimoje“

2015-10-08

2015 m. spalio 6 d. Kauno moters užimtumo ir informacijos centro atstovės Panevėžio kolegijos studentams pristatė savo projektą: „MILDA: moterų iniciatyva Lietuvoje demokratijai auginti“, bei seminarą tema: „LYGYBĖS LINK: lyties perspektyva politikoje, darbo rinkoje ir šeimoje“.

Seminaras įvyko numatytu laiku pilnoje Panevėžio kolegijos auditorijoje; dalyvavo teisės programos studijų studentai.  Renginys buvo labai įdomus ir įvairus savo struktūra, su neilgomis kavos pertraukėlėmis. Tema –  aktuali šiai dienai. Intensyviai analizavom vyrų ir moterų panašumus, skirtumus, aptarėme priežastis, kodėl kyla diskriminacija tarp vyrų ir moterų ir kaip reikėtų tas problemas spręsti. Studentai buvo itin aktyvus savo pasisakymuose, tad nuobodžiauti j – neteko. Seminarą paįvairino įvairūs filmukai ir kitokia informacija, kuri praplėtė mūsų žinių akiratį. Bene smagiausia ir gana įtempta seminaro dalis buvo „Protų mūšis“! Susiskirstę į grupes, studentai kovojo dėl pergalės laurų. Pirmame etape laimėjo komanda „Idėja“, o antrame etape, nedidele persvara nugalėjo komanda „Lygybė – brolybė“. Seminarą užbaigė amerikiečių dokumentinio filmo „Miss Representation“ peržiūra.

Labai dėkojame projekto Milda rengėjoms už įdomų ir spalvingą renginį. Tikimės bendradarbiavimo ateityje.

Informaciją parengė T-14 grupės studentas Petras Mureika

Galimi darbdaviai: