Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegijos direktorius E. Žukauskas: studijų mugė – gera proga aukštajai mokyklai susipažinti su būsimais studentais

2016-02-05

Kaip ir kasmet taip ir šiemet vasaris prasideda vienu didžiausiu ir svarbiausiu renginiu aukštosioms mokykloms ir moksleiviams – studijų paroda. Parodoje lankęsis Panevėžio kolegijos direktorius Egidijus Žukauskas teigia, kad tokios parodos kaip „Aukštųjų mokyklų mugė“ (vykusi paskutinį sausio penktadienį Kaune) bei „Studijos 2016“ Vilniuje yra puiki proga aukštajai mokyklai akis į akį susitikti su būsimais studentais. Ir ne tik jiems pristatyti studijų programas bei padėti pasirinkti savo ateities studijų kelią, bet ir papasakoti apie studentišką gyvenimą ar būsimos karjeros perspektyvas.

Vasario 4-6 dienomis LITEXPO parodų centre vyksta ne tik studijų mugė „Studijos 2016“, bet ir Nacionalinis mechatronikos konkursas

Konkursą organizuoja Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centras kartu su UAB „FESTO“. Mechatronikos konkurse dalyvauja 6 komandos iš visos Lietuvos: Klaipėdos valstybinė kolegija, Kauno technikos kolegija, Panevėžio kolegija, Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centras, Panevėžio profesinio rengimo centras, Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centras. Panevėžio kolegiją atstovauja Kompiuterių tinklų administravimo studijų programos II kurso studentas Vaidas Poškus ir Elektros ir automatikos studijų programos trečiakursis Giedrius Katilevičius. Studentų grupei vadovauja Panevėžio kolegijos lektorius Donatas Pelenis. Mechatronikos konkurso metu dalyviai turi atlikti praktines užduotis. Bendroje rezultatų lentelėje po pirmos konkurso dienos Panevėžio kolegija yra trečia. Varžybos vyks tris dienas, nugalėtojai paaiškės šeštadienį (vasario 6 d.).

Anot kolegijos direktoriaus E. Žukausko, nacionalinis mechatronikos konkursas ne tik iššūkis studijuojantiems inžineriją, bet ir geras pavyzdys būsimiems studentams, nes stebėdami konkursantų atliekamas praktines užduotis jie daug aiškiau gali įsivaizduoti inžinerinės krypties studijas.

Liko keli apsisprendimo mėnesiai

„Kviečiu mokinius atsakingai rinktis būsimą profesiją, atsižvelgiant į pokyčius darbo rinkoje, tačiau nenusižengiant savo prigimčiai ir svajonėms. Iki birželio 1-osios dar yra laiko atsakyti į klausimus, kuo noriu būti, kas man patinka, kuo domiuosi. O jei vis dar sunku apsispręsti, visada laukiame jūsų Panevėžio kolegijoje, kurioje apsilankę galėsite susipažinti su Technologijos, Biomedicinos, Socialinių ir Menų mokslo sričių studijų programomis. Negalite atvykti – ne bėda, kolegijos tinklapis http://studijos.panko.lt/ padės išsamiai susipažinti ne tik su kiekviena studijų programa, bet ir su gyvenimu kolegijoje“ – sako kolegijos direktorius E. Žukauskas.

Galimi darbdaviai: